Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Cupra με αύρα από Toyota Supra!

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Cupra με αύρα από Toyota Supra!

ΝΕΑ

Ένα Cupra με αύρα από Toyota Supra!

ΝΕΑ

Η Cupra είναι μια από τις νεότερες μάρκες της Ευρώπης και οι περισσότερες εξακολουθούν να τη συνδέουν με hot hatchback που βασίζονται στο Golf GTI.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το τμήμα επιδόσεων της SEAT προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί γύρω από τον «τρόπο ζωής» αλλά και τα EV.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά του Autocar, η Cupra θα λανσάρει το τελευταίο αυτοκίνητo με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2026. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από το πρώην αφεντικό σχεδιασμού Alejandro Mesonero-Romanos, ο οποίος έφυγε από τη SEAT με κατεύθυνση τη Renault.

«Το 2026, θα έχουμε την έναρξη παραγωγής ενός εντελώς καινούργιου αυτοκινήτου», δήλωσε ο ίδιος.
Αυτό απέχει μόλις έξι χρόνια από τώρα, αλλά έχει νόημα. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προσπαθούν να απαγορεύσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης πιο νωρίς, παρόλα αυτά η Βρετανία θα σταματήσει τις πωλήσεις οχημάτων με θερμικό κινητήρα το 2030.

Advertisement
Advertisement

Το 2026 η Cupra θα λανσάρει το τελευταίο υπερτροφοδοτούμενο αυτοκίνητό της, αυτό ενδέχεται να παραμείνει στην παραγωγή για τουλάχιστον τέσσερα έως έξι χρόνια. Έτσι η Cupra θα είναι δυνητικά μια μάρκα EV το 2030.
Και ποιο είναι το μαγικό ντεμπούτο του 2026; Δεν ξέρουμε. Είναι πιθανό είτε ένα ολοκαίνουργιο Cupra Ateca είτε το τελευταίο μοντέλο για το Cupra Leon.

Το τελευταίο έχει δεχθεί αρκετές ειδικές εκδόσεις από το 2015 μέχρι σήμερα. Πριν από λίγα χρόνια, το πρωτότυπο Formentor τράβηξε τα βλέμματα, πρόκειται για ένα PHEV το οποίο προσεχώς θα μπει στην παραγωγή. Πέρυσι, παρουσίασαν το Cupra Tavascan, ουσιαστικά το VW ID.4 με ένα εξαιρετικά σέξι αμάξωμα.

Advertisement

Η πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group παρέχει άπειρες δυνατότητες εκδόσεων και αμαξωμάτων και το μεγαλύτερο μέρος του κόστους εξέλιξης μοιράζεται μεταξύ των εμπορικών σημάτων. Περιμένουμε να ξεκινήσει τόσο ένα hatchback όσο και ένα crossover από τους Ισπανούς εντός τριών ετών, και τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά με περίπου 300 ίππους.

Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε ποτέ ένα σπορ αυτοκίνητο Cupra όπως αυτό που βλέπετε σε αυτή την απόδοση της superrenderscars. Συνδυάζει πινελιές και το σπορ στυλ του νέου Cupra Leon με το σαγηνευτικό αμάξωμα της Toyota Supra.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το ηλεκτρικό CUPRA el-Born (video)

SEAT & CUPRA: 5 νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά

Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CUPRA Formentor