Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο SUV Cupra Tavascan

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο πρωτότυπο SUV Cupra Tavascan

ΝΕΑ

Νέο πρωτότυπο SUV Cupra Tavascan

ΝΕΑ

Αποκαλύφθηκε το πρωτότυπο Tavascan της Cupra, που αναμένεται να κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

 

Η Cupra αποκάλυψε το πρωτότυπο Tavascan, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το πρωτότυπο αυτό, κάνει χρήση του πλαισίου αλλά και του συνδυασμού ηλεκτροκινητήρα και συσσωρευτών, όπως αναμένεται να τον δούμε στο VW ID.3 καθώς και σε αρκετά ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου VW. Το πρωτότυπο Tavascan αναμένεται να τοποθετηθεί μαζί με το Formentor στο χώρο της Cupra στη Φρανκφούρτη, εκεί που θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίασή του στο κοινό καθώς και στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα πολύ απλό σχέδιο που μέσω  αυτής ακριβώς της ιδιαιτερότητάς του, δεν περνάει απαρατήρητο» λέει ο Alejandro Mesonera, που είναι ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Cupra. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και δείχνει πως έχει δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αεροδυναμική. Είναι χαρακτηριστικοί οι αεραγωγοί εμπρός με το σχήμα «S» που τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου, κάτι που ενισχύεται και από τα ανοίγματα του καπό χαμηλά εμπρός.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, η φωτεινή υπογραφή από τα φώτα που αποτελούνται από LED’s, είναι χαρακτηριστική και συνδέει τις δύο πλευρές του αμαξώματος, περιλαμβάνοντας και το έμβλημα της μάρκας που είναι και αυτό φωτιζόμενο. Τα εξογκώματα ψηλά στην 5η πόρτα του αυτοκινήτου, έχουν στόχο την εξομάλυνση της ροής του αέρα- στοιχείο που καθόρισε και το σχέδιο στις ζάντες ελαφρού κράματος που έχουν διάμετρο 22 ιντσών.

Advertisement

Παρά το γεγονός πως το αμάξωμα μοιάζει να είναι έτοιμο για παραγωγή, στην καμπίνα η εικόνα είναι πιο πολύ «πρωτοτύπου». Στο ταμπλό η χρήση του ανθρακονήματος είναι εκτενής και υπογραμμίζει τη sport διάθεση της εταιρείας και τους δεσμούς της με το motorsport. Ένα χαρακτηριστικό που μοιάζει έτοιμο για παραγωγή, είναι η οθόνη του infotainment που έχει διαγώνιο 13 ιντσών και παρουσιάζει το νέο lay out και τα γραφικά που αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους άμεσα στα μοντέλα της εταιρείας. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται στο Tavascan είναι η MEB που συναντάμε σε όλες τις ηλεκτρικές προτάσεις του Ομίλου VW.

Στην προκειμένη περίπτωση που το ζητούμενο είναι οι επιδόσεις, έχουμε την πιο ισχυρή εκδοχή ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών. Με ένα ηλεκτροκινητήρα εμπρός και ένα πίσω, που «οδηγούν» αντίστοιχα τους τροχούς –άρα μιλάμε και για τετρακίνηση στο μοντέλο- με συνολική απόδοση 302 ίππων, τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση, έρχονται σε 6,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρίες των 77 kWh, δίνουν το απαραίτητο background προκειμένου η αυτονομία να είναι 280 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Advertisement