Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσο θα κοστίζει το νέο Smart #1;

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει το νέο Smart #1;

Mobility

Πόσο θα κοστίζει το νέο Smart #1;

Mobility

Λίγο μετά το ντεμπούτο του αμιγώς ηλεκτρικού SUV, Smart #1, άνοιξε η πλατφόρμα για τις παραγγελίες από τους υποψήφιους αγοραστές στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Στην Κίνα, το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Pro+ και Premium, αμφότερες με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω και απόδοση 272 ίππων.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 66 kWh και η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, έχει να κάνει με την τεχνολογία SiC (καρβίδιο του πυριτίου) στον ηλεκτροκινητήρα, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία στην έκδοση Premium. Συγκεκριμένα, με μια φόρτιση, το Pro+ μπορεί να καλύψει απόσταση που φτάνει τα 420 χιλιόμετρα, ενώ στην έκδοση Premium φτάνει τα 535 χιλιόμετρα. Ο εξοπλισμός και στις δύο εκδόσεις είναι πολύ καλός, με οθόνη αφής για το σύστημα infotainment που έχει διαγώνιο 12,8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών και head-up display σύστημα στο παρμπρίζ.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα γρήγορης φόρτισης σε φορτιστή DC 150 kW, ενώ χάρη και στο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων Pilot ADAS, το αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία επιπέδου 2. Τα Κινέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αναλυτική τιμολόγηση θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να κάνουν παραγγελίες μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υποστηρίζεται και από εφαρμογή για smartphones, με προκαταβολή ποσού της τάξης των 72 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες παραδόσεις του Smart #1 στην Κίνα αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι, αφού ξεκινήσει η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της Geely στο Xian. Μετά την κυκλοφορία του στην Κίνα, το #1 θα κυκλοφορήσει τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλες ασιατικές αγορές αλλά όχι και στις ΗΠΑ τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Σε αυτή τη φάση, η τιμή διάθεσης του Smart #1 στην Κίνα, είναι 27.580 ευρώ για την έκδοση Pro+ και 33.400 ευρώ για την Premium.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Φύλλο και φτερό» είχαν κάνει τα Smart σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη!
To Smart #1 με σπορ περιβολή χωρίς καμουφλάζ
Past To The Future: Ταξίδι στην αυτοκίνηση από τη Mercedes

Advertisement

 

 

Advertisement