Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται «καυτή» έκδοση για το VW ID.3

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται «καυτή» έκδοση για το VW ID.3

ΝΕΑ

Έρχεται «καυτή» έκδοση για το VW ID.3

ΝΕΑ

Ποιος είπε ότι μαζί με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε και τα γρήγορα hatchbacks;

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα όπως το VW Golf R μπορούν να διεκδικήσουν μία δεύτερη ζωή μέσου της ηλεκτροκίνησης;

Αυτό σκοπεύει να κάνει η γερμανική εταιρεία με τη σειρά GTX να αποτελεί την ταχύτερη εκδοχή στη γκάμα του κάθε μοντέλου. Αυτό θα συμβεί και με το ID.3 μαζί με την ανανέωση που θα λάβει χώρα στις αρχές του 2023. Το ID.3 κυκλοφορεί από το 2019 και μπορεί να περίμεναν πολλοί ένα ριζικό facelift μέσα στο έτος που διανύουμε, ωστόσο η VW αποφάσισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το νέο έτος. Αυτή η μικρή καθυστέρηση πιθανό να σχετίζεται και με την έκδοση GTX που θα λανσαριστεί παράλληλα και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον όπως και στα μεγαλύτερα ID.4 GTX και ID.5 GTX.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό hatchback θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τετρακίνητο σύνολο που προκαλεί αναπόφευκτα συνειρμούς με το Golf R. Καλά θα κάνετε όμως να ξεχάσετε τόσο τον ήχο του όσο και τις επισκέψεις σε πρατήρια βενζίνης, όχι όμως και την εκρηκτικότητα, αφού οι άνθρωποι της VW υπόσχονται πως τα 0-100 χλμ./ώρα για το ID.3 GTX θα έρχονται σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα.

Σχετικά με την ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων στην έκδοση παραγωγής δεν έχουν γίνει γνωστά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε μία συνδυαστική απόδοση λίγο κάτω από αυτή του πρωτότυπου μοντέλου των 330 ίππων. Το επόμενο ερώτημα έχει να κάνει με τον αν δούμε το ID.3 και σε cabrio έκδοση. Στην VW αρέσουν τα ανοιχτά αμαξώματα, η χαμηλή ζήτηση τους ωστόσο κάνει το έργο ενός ηλεκτρικού cabriolet δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.3: Φορτίζει εύκολα παντού
To VW ID.3 δεν επιβαρύνει το περιβάλλον
VW ID.3: Τα φώτα του μέλλοντος