Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

VW ID.3: Φορτίζει εύκολα παντού

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.3: Φορτίζει εύκολα παντού

VW ID

VW ID.3: Φορτίζει εύκολα παντού

VW ID

Όπου και αν βρίσκεται είναι πάντα προετοιμασμένο να ξαναφορτίσει γρήγορα, απλά και βολικά.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen με την κωδική ονομασία ID.3 έχει εκκινήσει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας διακρινόμενο για την υψηλή του αυτονομία, η οποία στην περίπτωση της έκδοσης Performance αγγίζει τα 426 χλμ. Πώς, όμως, διενεργείται η φόρτιση του μοντέλου;

Το νέο πρόγραμμα WeCharge  της VW είναι υπεύθυνο για τη φόρτιση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού ID.3, προσφέροντας την κατάλληλη επιλογή για κάθε σενάριο φόρτισης. Η εφαρμογή WeConnect ID παρέχει στον κάτοχο πλήρη πρόσβαση στο WeCharge και στο αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης της VW.

Advertisement
Advertisement

Οικιακή φόρτιση

Το αυτοκίνητο φορτίζει στην πυλωτή ή στο γκαράζ του σπιτιού ή του γραφείου, χρησιμοποιώντας τον νέο φοτιστή ID Charger της VW με ενέργεια που παράγεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές, από τη θυγατρική (της VW ) Elli ή και οποιονδήποτε άλλο πάροχο. Ο φορτιστής είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις, όλες με ικανότητα φόρτισης έως 11 KW.

Έτσι, μια άδεια μπαταρία γεμίζει πλήρως σε περίπου 6 έως 7,5 ώρες ανάλογα με το μοντέλο.To βασικό μοντέλο του ID Charger κοστίζει 388 ευρώ. Οι ακριβότερες εκδόσεις ( Connect και Pro) προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες, όπως η λειτουργία και ο έλεγχος εξ’ αποστάσεως μέ τη χρήση εφαρμογών για smartphone. Όλες οι εκδόσεις απαιτούν ηλεκτρολογική εγκατάσταση στον επιλεγμένο χώρο φόρτισης.

Advertisement

Φόρτιση στον αστικό ιστό

Γίνεται σε διάφορα δημόσια σημεία της πόλης χρησιμοποιώντας το καλώδιο Mode 3, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Με το πρόγραμμα WeCharge και τη χρήση της αντίστοιχης κάρτας εξασφαλίζεται πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης, με πάνω από 150.000 σημεία φόρτισης. Υπάρχουν 3 διαθέσιμα τιμολόγια και η επιλογή γίνεται (αντιστρόφως) ανάλογα με την “ποσότητα” χρήσης, δηλάδη των αριθμό χιλιομέτρων που κάνει το ID.3.

Advertisement

Φόρτιση στο ταξίδι

Πραγματοποιείται μέσω της θύρας φόρτισης CCS ( Συνδυαστικό Σύστημα Φόρτισης) με την οποία είναι εφοδιασμένο στο βασικό εξοπλισμό του το νέο ID.3. Κάτι που του επιτρέπει να φορτίζει και με συνεχές ρεύμα (DC). Η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι έως 100 KW για το μοντέλο Performance και έως 125 KW για το μοντέλο S. Αυτό πρακτικά σημαίνει φόρτιση από το 5% έως το 80% της μπαταρίας , δηλαδή αυτονομία για άλλα 350 χιλιόμετρα, σε περίπου μισή ώρα, όσο περίπου διαρκεί μια στάση για ξεμούδιασμα και καφέ.

Advertisement

Μέσω του προγράμματος  ΙΟΝΙΤΥ η VW συμμετέχει στη δημιουργία 400 σταθμών υψηλής φόρτισης στους Ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους.

Οι πελάτες και χρήστες του  WeCharge μπορούν να φορτίσουν στους σταθμούς ΙΟΝΙΤΥ ,με πάρα πολύ χαμηλή χρέωση, από 30 λεπτά ανά kwh.  Άρα “γεμίζουν” την έκδοση Performance (58  kwh) με 17,4 ευρώ για 426 χιλιόμετρα ή την S (77  kwh) με 23,1 ευρώ για 549 χιλιόμετρα. Αμφότερα δηλαδή χρειάζονται περίπου 4 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης:

Το ID.3 “επικοινωνεί” με τον οδηγό του

Το Hightech εσωτερικό του VW ID. 3

VW ID.3: Το ηλεκτρικό που δείχνει το μέλλον