Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

VW ID.3: Τα φώτα του μέλλοντος

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID.3: Τα φώτα του μέλλοντος

VW ID

VW ID.3: Τα φώτα του μέλλοντος

VW ID

Σχεδιασμένο για ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον, το ηλεκτρικό μοντέλο της VW φέρνει μια νέα ποιότητα σχεδιασμού στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων χάρη στην τέλεια και ισορροπημένη αισθητική του.

Advertisement
Advertisement

Aκολουθώντας το concept “το φως είναι το χρώμιο του μέλλοντος”, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί φωτισμό LED σε πολλαπλά σημεία προκειμένου να τονίσει το σχεδιασμό ID.3. Το πιο σημαντικό είναι πως το ID.3 στέλνει ένα σαφές μήνυμα: το ID.3 αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που συμβαδίζει με το ξεκάθαρα απέριττο στιλ, με τη μέγιστη ακρίβεια σχεδιασμού όλων των εξαρτημάτων του, με το χαρισματικό εμπρός του μέρος, με τις ρέουσες επιφάνειες και τις εντυπωσιακές πίσω κολόνες (C) καθώς και με τους εκφραστικούς τροχούς 18, 19 ή 20 ιντσών. To ID.3 υπόσχεται μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Ένα ηλεκτρικό όχημα δεν απαιτεί μεγάλες εισαγωγές ψύξης οπότε από άποψη σχεδιασμού του εμπρός μέρους σχεδόν όλα αλλάζουν. Με το Beetle και το Bus, η Volkswagen είναι η αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας ο αυθεντικός σχεδιασμός δεν περιλάμβανε μάσκα. Άλλα στοιχεία, όπως οι προβολείς, αποκτούν για αυτό το λόγο πρωταρχική σημασία.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Advertisement

Στο ID.3, οι παραδοσιακοί προβολείς δίνουν τη θέση τους στα matrix LED με φωτεινή ισχύ 750 lumen και Dynamic Light Assist: μια κάμερα στο παρμπρίζ αναγνωρίζει τόσο τα οχήματα μπροστά όσο και αυτά στο αντίθετο ρεύμα. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η κύρια δέσμη ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα και παραμένει ενεργή χωρίς να ενοχλεί τους οδηγούς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Κάτι που βελτιώνει αισθητά τον φωτισμό του οδοστρώματος και των πλευρικών σημείων του δρόμου κατά την αυγή και τη νύχτα. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό των προβολέων matrix LED είναι πως όταν οι οδηγοί πλησιάσουν ένα σταθμευμένο ID.3 1ST, οι προβολείς του θα τα κοιτάξουν γρήγορα και θα «βλεφαρίσουν» – φιλικά και με ανθρώπινη υπόσταση.

Advertisement

Το γυάλινο κάλυμμα της πόρτας του χώρου αποσκευών διακρίνεται από το σκούρο χρώμα του, ενώ εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Το μεγάλο πίσω παρμπρίζ ορίζεται προς τα πλάγια από τα κάθετα αεροδυναμικά στοιχεία, ενώ προς τα κάτω διαχωρίζεται από τα εντυπωσιακά, οριζόντια τοποθετημένα LED πίσω φώτα. Η γυαλιστερή, πανοραμική, ανοιγόμενη γυάλινη οροφή του ID.3 1ST σε μαύρο χρώμα, είναι η μεγαλύτερη σε όλη τη γκάμα της Volkswagen και όχι μόνο εξασφαλίζει απρόσκοπτη θέα προς τον ουρανό αλλά προσθέτει και “αέρα” για τα κεφάλια – συμβάλλοντας σε μια νέα αίσθηση ευρυχωρίας.

 

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Advertisement