Live Κίνηση
Περισσότερα
VW ID

To VW ID.3 δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To VW ID.3 δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

VW ID

To VW ID.3 δεν επιβαρύνει το περιβάλλον

VW ID

Το ID.3 προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες μέσα από την κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο CO2 στην περίπτωση που η μπαταρία φορτίζεται συνεχώς με ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, το ID.3 εκπληρώνει τον στόχο “goTOzero” της Volkswagen που προβλέπει μέχρι το 2050 ολόκληρος ο Όμιλος Volkswagen να έχει ουδέτερο ισοζύγιο CO2. Έως το 2023 μόνο η Volkswagen (δίχως να υπολογίζονται οι άλλες μάρκες του Ομίλου) θα επενδύσει περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα στα επόμενα δέκα χρόνια. Επίσης, περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με βάση το νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB. Το ID.3 είναι το πρώτο Volkswagen που βασίζεται στο νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα τα μελλοντικά ID μοντέλα θα είναι επίσης διαθέσιμα αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρική κίνηση. Αυτό το σύστημα κίνησης έχει βελτιστοποιηθεί γύρω από την μπαταρία ώστε να επιτευχθεί μέγιστη αυτονομία, με παράλληλη διατήρηση του κόστους στο ελάχιστο δυνατό.

Διαβάστε περισσότερα για το VW ID.3

Το ID.3 διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας. Η βασική έκδοση διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 45 kWh και προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας – σε όλες τις περιπτώσεις εγκατεστημένος στον πίσω άξονα – παράγει ισχύ 93 ή 110 kW (126 ή 150 PS, αντίστοιχα). Η μεσαία μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 58 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 420 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ο ηλεκτροκινητήρας παράγει ισχύ 107 ή 150 kW (146 ή 204 PS). Τέλος, η μεγαλύτερη μπαταρία διαθέτει ωφέλιμη ενέργεια 77 kWh και η αυτονομία φτάνει έως τα 550 χιλιόμετρα κατά WLTP, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS).

Advertisement

ID.3 1ST Edition
Και στη χώρα μας, το ID.3 ξεκινά την εμπορική του καριέρα με το λανσάρισμα μίας ειδικής έκδοσης με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, με την ονομασία ID.3 1ST Edition, που δημιούργησε η Volkswagen ειδικά για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα ενός τόσο σημαντικού μοντέλου για την αυτοκίνηση. Το ID.3 1ST Edition βασίζεται στη μπαταρία με χωρητικότητα 58kWh και την αναβάθμιση απόδοσης που χαρίζει στο μοντέλο επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 7,3 sec. Ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 150 kW (204 PS), με τη ροπή να έχει τη μέγιστη, εντυπωσιακή τιμή των 310 Nm από μηδενικές στροφές (χαρακτηριστικό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων) ενώ η αυτονομία φτάνει τα 420 χιλιόμετρα (κατά WLTP).

Advertisement

Η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής της ειδικής λανσαρισματικής έκδοσης ID.3 1ST Edition, για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, οι οποίες ξεκινούν από 39.600 €. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τιμή αυτή δεν έχει συνυπολογιστεί το ποσό επιδότησης που προβλέπει το νομοσχέδιο περί ηλεκτροκίνησης που ψηφίστηκε πρόσφατα και το οποίο στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης ποικίλλει από 4.790 έως 5.999 €. Οι προτεινόμενες τιμές για τις τρεις εκδόσεις εξοπλισμού του ID.3 1ST Edition παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.