Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η «καυτή» Toyota GR Corolla!

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η «καυτή» Toyota GR Corolla!

ΝΕΑ

Έρχεται η «καυτή» Toyota GR Corolla!

ΝΕΑ

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά! Από την αποκωδικοποίηση μιας επίσημης φωτογραφίας της Toyota USA αποδεικνύεται πως το καυτό μικρομεσαίο hatchback θα γίνει πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Δικαιώνονται όσοι ήθελαν την Toyota να ετοιμάζει την «καυτή» έκδοση της Corolla, στα χνάρια του GR Yaris.

Σε φωτογραφία που δημοσίευσε η Toyota USA στον λογαριασμό της στο Instagram απεικονίζεται το εσωτερικό ενός μοντέλου, το οποίο σύμφωνα με τη λεζάντα αποτελεί την Corolla.

Η ιαπωνική εταιρεία, μάλιστα, φρόντισε να ξεσηκώσει τους φίλους της σπορ οδήγησης, εμπλουτίζοντας την περιγραφή με τη φράση… “Keep them guessing” (Αφήστε τους στην αγωνία τους).

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα, ωστόσο, είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα για τους καλά μυημένους αποδέκτες του μηνύματος, όπως οι φίλοι μας από το GR Corolla Forum, οι οποίοι εντόπισαν όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που συνηγορούν ότι η πανίσχυρη GR Corolla βρίσκεται προ των πυλών.

Πρώτο αποδεικτικό στοιχείο συνιστά ο κωδικός “G:16” στο κοντέρ του πίνακα οργάνων που αποτελεί συντομογραφία του “G16-GTS”, του τρικύλινδρου turbo κινητήρα που ενσωματώνεται στο GR Yaris.

Advertisement

Δεύτερο τεκμήριο είναι το “GR Four” που αναγράφεται στην οθόνη αφής (σ.σ. βρίσκεται σε λειτουργία πλοήγησης) και αναφέρεται στο σύστημα τετρακίνησης του αυτοκινήτου.

Προσθέστε, τέλος, τους αριθμούς “2” και “68” που απεικονίζονται στο σύστημα κλιματισμού και παραπέμπουν στα 268 άλογα τα οποία παράγει το GR Yaris στην Ιαπωνία. Διευκρινίζεται ότι στην Ευρώπη, το πανίσχυρο «τερατάκι» της Toyota αποδίδει 261 PS.

Advertisement

Δεν αρκούν τα παραπάνω; Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο του συνοδηγού και στο βάθος θα δείτε πως αχνοφαίνεται ένα αυτοκίνητο με καμουφλαρισμένο μανδύα, σαν και αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι πρωτότυπες εκδοχές των GR Yaris και GR Supra.

Αφού, λοιπόν, συμπληρώθηκε το… παζλ, υποθέτουμε ότι η παρουσίαση της GR Corolla είναι θέμα… μερικών εβδομάδων. Κάτω από το καπό της αναμένεται να είναι ο ίδιος turbo 3κύλινδρος του GR Yaris που στην περίπτωση θα αποδίδει πάνω από 300 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Yaris Cross: Το αυθεντικό compact SUV με τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία
Πόσο θα κοστίζει το νέο Toyota Aygo X;
WRC Ράλι Μόντσα: Πρωτάθλημα για Ogier και Toyota!