Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντσα: Πρωτάθλημα για Ogier και Toyota!

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Μόντσα: Πρωτάθλημα για Ogier και Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Μόντσα: Πρωτάθλημα για Ogier και Toyota!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καριέρα του ως οδηγός… πλήρους απασχόλησης στο WRC, κατακτώντας και το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος πήγε στο Ράλι Μόντσα έχοντας προβάδισμα 17 πόντων έναντι του Elfyn Evans και το υπερασπίστηκε δυναμικά. Μετά το συναρπαστικό δεύτερο σκέλος όπου οι δυο τους εναλλάσσονταν στην κορυφή, στις τρεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής δεν άλλαξε κάτι. Παρά την τρομάρα στην εναρκτήρια όπου χτύπησε ένα τσιμεντένιο εμπόδιο, ο Ogier έφτασε στον τερματισμό με προβάδισμα 7.3 δευτερόλεπτων.

Έτσι ο 37χρονος έφτασε τους οκτώ παγκόσμιους τίτλους, έναν λιγότερο από τον άλλο σπουδαίο Γάλλο, τον Sebastien Loeb. Όμως δεν αποχαιρετά εντελώς το WRC, απλά το 2022 θα έχει περιορισμένο πρόγραμμα, παραμένοντας στις τάξεις της Toyota Gazoo Racing.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον teammate του, τον Evans, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, πράγμα ενδεικτικό του πόσο έχει ωριμάσει ως οδηγός. Το δικό τους 1-2, έστεψε και πρωταθλήτρια κατασκευαστών την ιαπωνική ομάδα!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Sordo, που ηγήθηκε του καρέ των Hyundai i20 Coupe WRC που ακολούθησε, παρότι ο Thierry Neuville ήταν φουριόζος στο τελευταίο σκέλος της μάχης στη Βόρεια Ιταλία.

Advertisement

Πέμπτος ήταν ο Oliver Solberg που αυτό το Σαββατοκύριακο προβιβάστηκε από τη Hyundai Motorsport στο τιμόνι ενός i20 WRC. Ο γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Petter, ήταν μπροστά από τον Teemu Suninen που πήρε κι αυτός μία γεύση από το αγωνιστικό της κορεάτικης μάρκας.

Πιο πίσω, τα Yaris WRC των Takamato Katsuta και Kalle Rovanpera, είχαν ανάμεσά τους το Ford Fiesta της M-Sport με τον Gus Greensmith πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο 2022 όταν και αλλάζει άρδην το σκηνικό, με την έλευση των υβριδικών World Rally Cars. Η σεζόν αρχίζει, όπως συνήθως, με το Ράλι Μόντε Κάρλο στις 20-23 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πίστα των Σερρών στο προσκήνιο
Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Βόμβα Αυγενάκη – Υπερειδική στο ΟΑΚΑ
F1 Vlog για το GP της χώρας της σάμπα, του καφέ και του Pele (video)

Advertisement