Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Επίθεση» στον Elon Musk για… τους καθρέπτες του Cybertruck

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Επίθεση» στον Elon Musk για… τους καθρέπτες του Cybertruck

ΝΕΑ

«Επίθεση» στον Elon Musk για… τους καθρέπτες του Cybertruck

ΝΕΑ

Κωλοτούμπα από τον Elon Musk, ο οποίος φαίνεται πως δεν τηρεί την υπόσχεσή του περί τοποθέτησης καμερών αντί καθρεπτών στο Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 17.000 παραγγελίες εντός μιας εβδομάδας έλαβε η Tesla τον Αύγουστο για το πολυαναμενόμενο φουτουριστικό της pick-up, Cybertruck, κάτι που καταδεικνύει ανάγλυφα τη μεγάλη δημοφιλία του τελευταίου.

Πέρα από τη ριζοσπαστική του σχεδίαση, το μοντέλο αριθμεί εκατομμύρια οπαδούς και χάρη στις υπερσύγχρονες τεχνολογίες του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πλευρικές κάμερες αντί καθρεπτών που είχαμε δει κατά την παρουσίαση της πρωτότυπης έκδοσης του μοντέλου.

Πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο, διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες που απεικόνιζαν το ηλεκτρικό pick-up με παραδοσιακούς καθρέπτες, κάτι το οποίο… δεν άρεσε και πολύ σε κάποιους φίλους της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί, μάλιστα, δεν δίστασαν να προβούν σε… διαδικτυακές επιθέσεις στον Elon Musk, κατηγορώντας τον για… εξαπάτηση.

Διακρινόμενος για τον εξωστρεφή χαρακτήρα του, ο Elon Musk δεν άργησε να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας πως η έκδοση παραγωγής του Cybertruck θα ενσωματώνει τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες.

Advertisement

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη απόφαση σχετίζεται με τους νομικούς περιορισμούς σε συγκεκριμένες αγορές, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, πως οι καθρέπτες είναι σχεδιασμένοι με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εύκολα αφαιρέσιμοι.

Advertisement

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό Μέσο Teslarati που μελετά εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις γυρω από τον αμερικανικό κολοσσό, ο περιορισμός έχει επιβληθεί από το Ομοσπονδιακό πρότυπο ασφάλειας μηχανοκίνητων οχημάτων των ΗΠΑ (US Federal Motor Vehicle Safety) .

Υπενθυμίζεται ότι το Tesla Cybertrcuk θα διατίθεται σε 3 εκδόσεις ισχύος, με την ταχύτερη να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και ν’ απολαμβάνει 800 km αυτονομίας.

Ο Elon Musk, τέλος, έχει επιβεβαιώσει πως το Cybertruck θα φέρει πληθώρα «έξυπνων» τεχνολογιών όπως είναι… η απουσία χειρολαβών για το άνοιγμα των θυρών, για το οποίο θα φροντίζει μια επιφάνεια αφής στην κεντρική κολώνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;
Η Tesla θα συνεργαστεί με τις Jaguar και Land Rover
Προσβάσιμοι σε όλους οι Superchargers της Tesla