Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσβάσιμοι σε όλους οι Superchargers της Tesla

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσβάσιμοι σε όλους οι Superchargers της Tesla

ΝΕΑ

Προσβάσιμοι σε όλους οι Superchargers της Tesla

ΝΕΑ

Ο αμερικανικός κολοσσός εγκαινιάζει το προαναγγελθέν πιλοτικό πρόγραμμα σχετικά με τη φόρτιση όλων των ηλεκτρικών στους Superchargers της.

Advertisement
Advertisement

Αποφασισμένος να εκδημοκρατίσει την ηλεκτρική κινητικότητα είναι ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, ο οποίος… τρίβει τα χέρια του του βλέποντας το Tesla Model 3 να αποτελεί το πανευρωπαϊκό best-seller.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, μέρος του στρατηγικού πλάνου της Tesla είναι να καταστήσει τους φορτιστές της προσβάσιμους σε όλους και όχι αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες των μοντέλων της.

Στο πλαίσιο αυτό, εκκίνησε την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος, όπου οι οδηγοί ηλεκτρικού στην Ολλανδία θα μπορούν να φορτίζουν τα μη Tesla οχήματά τους σε 10 επιλεγμένα σημεία της χώρας όπου υπάρχουν Superchargers.

Advertisement
Advertisement

«Πάντα θέλαμε να “ανοίξουμε” το δίκτυο Superchargers στους μη Tesla οδηγούς. Και μέσω αυτού ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους οδηγούς να στραφούν στα ηλεκτρικά», αναφέρει η Tesla χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Αυτή η κίνηση συνδράμει καθοριστικά στην υλοποίηση του οράματός μας, ώστε να επιτύχουμε τη μετάβαση του πλανήτη στη βιώσιμη ενέργεια».

Advertisement

Για τη φόρτιση των μη Tesla οχημάτων θα απαιτείται η λήψη της απαραίτητης εφαρμογής (app), όπως και η ύπαρξη βύσματος τύπου CCS (Combined Charging System).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Tesla, οι μη ιδιοκτήτες των μοντέλων της που θα επιλέγουν κάποια από τα 10 σημεία φόρτισης θα υπάγονται σε υψηλότερη χρέωση, λόγω των επιπλέον εξόδων που προέκυψαν ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φορτιστές θα είναι συμβατοί με ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρικών.

Advertisement

Το δίκτυο υποδομών του αμερικανικού κολοσσού απαρτίζεται από 25.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως και λογίζεται ως ένα από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στη γιγάντωση της Tesla.  

Στον αντίποδα, πολλοί φίλοι της εταιρείας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με την εν λόγω πρωτοβουλία, καθώς θεωρούσαν πως η πρόσβαση στους Superchargers θα έπρεπε να αποτελεί προνόμιο αποκλειστικά των κατόχων μοντέλων της.

Από τη μεριά της, η Tesla διαβεβαιώνει πως εφόσον στο μέλλον οι φορτιστές της γίνουν προσβάσιμοι σε όλους, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της θα έχουν προτεραιότητα.

Advertisement

Στην Ελλάδα είναι εγκατεστημένοι 6 Superchargers, στην πίσω είσοδο του κλειστού πάρκινγκ του Golden Hall, ενώ από τα τέλη Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν 8 μονάδες και στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου.

φορτιστές στο Golden Hall

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;
Tι ψάρια πιάνει η Ferrari SF90 απέναντι στο Tesla Model S Plaid; (+video)
General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla