Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Πόσο ισχυρή είναι η Tesla στις ΗΠΑ;

ΝΕΑ

Τα επίσημα στοιχεία των ταξινομήσεων σκορπούν ενθουσιασμό στον Elon Musk, ο οποίος δεν παύει να θέτει όλο και πιο φιλόδοξους στόχους – Δείτε τα ηλεκτρικά best-sellers στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Στις 294.218 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ το διάστημα Ιανουάριος- Αύγουστος 2021, κάτι που αποτυπώνει τη δυναμική της ηλεκτροκίνησης στη συγκεκριμένη χώρα.

Και παράλληλα, την ηγεμονεύουσα θέση της Tesla, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των ταξινομηθέντων ηλεκτρικών μοντέλων φέρει την υπογραφή της.

Ειδικότερα, από τα 294.218 ηλεκτρικά το Α’ οκτάμηνο του έτους, τα 194.000 ήταν της Tesla, με το ποσοστό της επί του συνόλου να αγγίζει το 66%.

Advertisement
Advertisement

Οι εμπορικές επιδόσεις του αμερικανικού κολοσσού χαρίζουν χαμόγελα στον Elon Musk, ο οποίος «είδε» τις συνολικές ταξινομήσεις των μοντέλων του στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι αυξημένες κατά 79 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΔΟΥ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό του επιτρέπει να κάνει ακόμα πιο φιλόδοξα σχέδια, προσβλέποντας σε αριθμούς που θα ξεπερνούν τις συνολικές πωλήσεις της Mercedes, ανεξαρτήτως τύπου καυσίμου.

Advertisement

Στον αντίποδα, υπάρχουν και κορυφαίοι αναλυτές που εκτιμούν πως θα μπει «φρένο» στη ξέφρενη εμπορική πορεία της Tesla, δεδομένης της εμφάνισης ολοένα και περισσότερων νέων εταιρειών κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών. Είτε που αναδύονται από την εγχώρια αγορά, όπως οι Lucid και Rivian, είτε έλκουν την καταγωγή τους από την Κίνα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τo νέο premium brand της Geely, τη Zeekr, που έχει βάλει… στο μάτι την εταιρεία του Elon Musk.

Advertisement

Σε επίπεδο επιμέρους μοντέλων, το διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2021, πρωταθλητής των ηλεκτρικών ήταν το Tesla Model Y (105.445 πωλήσεις και 36% επί του συνόλου), ακολουθούμενο από το Model 3 (80.681 –  27%). Στην τρίτη θέση ήταν το Chevrolet Bolt (22.799), στην τέταρτη η Ford Mustang Mach-E (15.938), με μεγάλη δημοφιλία επίσης να γνωρίζουν τα VW ID.4 (10.685) και Nissan Leaf (10.238).

Στη χώρα μας, το ίδιο διάστημα (Α’ οκτάμηνο) το ηλεκτρικό best-seller ήταν το Model 3 (394 πωλήσεις), με τη δεύτερη και τρίτη θέση να καταλαμβάνεται από τα Peugeot e-208 (142) και VW ID.3 (112).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Crash tests: Η Tesla σμπαραλιάζει τα αυτοκίνητά της (+video)
Πώς τα πάει το Tesla Model S μετά από 350.000 χλμ; (+video)
Αυτές τις μάρκες επέλεξαν οι Έλληνες τον Σεπτέμβριο