Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιτέλους! Έτοιμο το hypercar Mercedes-AMG One!

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιτέλους! Έτοιμο το hypercar Mercedes-AMG One!

ΝΕΑ

Επιτέλους! Έτοιμο το hypercar Mercedes-AMG One!

ΝΕΑ

Μετά από 5 σχεδόν χρόνια από την παρουσίαση του πρωτότυπο το hypecar της Mercedes-AMG είναι έτοιμο!

Advertisement
Advertisement

Το hypercar με την τεχνολογία που έρχεται απευθείας από την F1, τους 1.063 ίππους και την τιμή των 2,75 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων είναι έτοιμο. Ο λόγος φυσικά για το Mercedes-AMG One, που παρουσιάστηκε στην έκδοση παραγωγή του έγκαιρα για τα 55α γενέθλια της AMG.

H πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα γίνει στο Goodwood (23 με 26 Ιουνίου). 

Το Mercedes-AMG One έχει μονοκόκ πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακόνημα και θέσεις για δύο, κινείται από το V6 των 1.600 κυβικών που έλκει την καταγωγή του από τον κινητήρα της F1 του 2015, ενώ έχει συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες: Δύο στον εμπρός άξονα, με απόδοση 120 kW o καθένας, ένα στο στροφαλοφόρο, ενώ Ο τέταρτος με απόδοση 90 kW κινεί την τουρμπίνα του turbo.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα συμπληρώνει μια μπαταρία 8,4 kWh που εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία έως και 18,1 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει όπως προαναφέραμε τους 1.063 ίππους, το 0-200 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση 7,0 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 352 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Η απόδοση του V6 των 1.600 κυβικών με τους συνολικά τέσσερις μεταλλικούς καταλύτες, είναι 574 ίπποι στις 9.000 σ.α.λ., κάτι που σημαίνει πως η ειδική ισχύς του είναι 359 ίπποι το λίτρο, τιμή εξωπραγματική!

Η τεχνολογία του turbo όπως και της MGU-K είναι και αυτή από την F1, κάτι που ισχύει και για την ενεργή αεροδυναμική. Με τα προγράμματα οδήγησης  Race, Race Safe, EV και Individual που προορίζονται για δημόσιους δρόμους τα χαρακτηριστικά πτερύγια πάνω από τους εμπρός φτερά είναι κατεβασμένα, ενώ εκτείνονται με τα Race Plus και Strat2 που είναι για την πίστα.

Με αυτά εκτείνεται πλήρως και η θηριώδης πίσω αεροτομή, που είναι ένα ακόμα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Mercedes-AMG One.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Mercedes-AMG One καθυστερεί κι άλλο;
Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του πρωταθλητή Lewis Hamilton (video)
Τέλος εποχής για τον V8 της AMG E63