Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Smart Concept #1 είναι ο προπομπός του SUV

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Smart Concept #1 είναι ο προπομπός του SUV

ΝΕΑ

Το Smart Concept #1 είναι ο προπομπός του SUV

ΝΕΑ

Η Smart έχει περάσει σε μία νέα εποχή και το αποδεικνύει στην πράξη παρουσιάζοντας ένα concept στο Μόναχο που προλογίζει το πρώτο SUV της μάρκας. Εννοείται πως είναι ηλεκτρικό και θα κυκλοφορήσει από τα τέλη του 2022 και μετά.

Advertisement
Advertisement

To ηλεκτρικό SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της Smart που θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από την Geely που κατέχει το 50% της γερμανικής εταιρίας. Το πρωτότυπο με την ονομασία Concept #1 έχει μία space σχεδίαση που συνδυάζει το μίνιμαλ στιλ με την αύρα ενός Tesla.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία διαφορετικότητας, όπως η κλειστή μάσκα με τα πολύ στενούς προβολείς και την χαρακτηριστική LED ρίγα να την διατρέχει. Χαμηλότερα βλέπουμε μια μεγάλη ψευδό-εισαγωγή να ενσωματώνεται με τον προφυλακτήρα, ενώ και το πίσω μέρος υιοθετεί ένα παρόμοιο μοτίβο.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,290 μέτρα, το πλάτος στα 1,910 και το ύψος στα 1,698. Όσο περίπου μια Mercedes EQA, οπότε γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για το μεγαλύτερο σε όγκο Smart που έχουμε δει έως τώρα.

Αυτό που τραβά την προσοχή και μένει να δούμε αν θα περάσουν στην παραγωγή είναι οι πόρτες που ανοίγουν ανάποδα εν απουσία της μεσαίας κολόνας.

Advertisement

Στο εσωτερικό βλέπουμε να υπάρχουν τέσσερις ανεξάρτητες θέσεις και το ταμπλό να έχει μια μεταμοντέρνα απέριττη άποψη με την κεντρική οθόνη αφής να είναι ελεύθερη και να εξέχει. Το μεταξόνιο των 2.750 χιλιοστών διασφαλίζει καλούς χώρους σε συνδυασμό με τους μικρούς προβόλους.

Προς το παρόν η Smart διατηρεί σιγή ιχθύος για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα οποία λογικά θα γίνουν γνωστά στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης στην έκθεση του Μονάχου που εγκαινιάζεται από αύριο 6 Σεπτεμβρίου. Οπότε, αναμένατε το σχετικό update.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart
Ξεχάστε τα αυτοκίνητα! – Έρχονται τα smartphone με τροχούς
Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart