Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Mobility

Έτσι θα είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της Smart

Mobility

Τον Σεπτέμβριο θα μας λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με την τελική εικόνα του αναμενόμενου SUV μοντέλου της Smart που θα είναι ηλεκτρικό και δεν θα απέχει σημαντικά από την ψηφιακή εικόνα που εξασφάλισε το newsauto.gr.

Advertisement
Advertisement

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της Smart θα μας δώσει το στίγμα της εταιρείας για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Όλες οι απορίες σχετικά με το νέο Smart θα μας λυθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην IAA Mobility 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο, μια και εκεί αναμένεται να δούμε την τελική μορφή του νέου μοντέλου. Εκεί λοιπόν η Smart θα παρουσιάσει το πρώτο της compact SUV σε πρωτότυπη μορφή το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Τα μόνα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι κάποια σκίτσα και ορισμένες teaser εικόνες από κάποια σημεία του αμαξώματος του μοντέλου που έχει δώσει η ίδια η εταιρεία στη δημοσιότητα. Επίσης, μπορείτε να δείτε την αποκλειστικά επεξεργασμένη φωτογραφία που έχουμε εξασφαλίσει στο newsauto.gr.

Advertisement
Advertisement

Από όσα έχουν ακουστεί από επίσημες πηγές, θα πρέπει να περιμένουμε μία χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή, μεγάλη πανοραμική οροφή με ράγες, καθώς επίσης και ένα πολύ μοντέρνο εσωτερικό, όπου θα συναντάμε premium υλικά και προηγμένη τεχνολογία στον έλεγχο των λειτουργιών.

Advertisement

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Daimler Group, Gorden Wagener, έχει πει χαρακτηριστικά για το μοντέλο πως «εκμεταλλευτήκαμε αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία για να επανεκκινήσουμε τη μάρκα και η ιδέα του eSUV ενσωματώνει όλο το νέο DNA της Smart. Πρόκειται για μια οραματιστική προσέγγιση που δημιουργεί μια νέα ταυτότητα για τη μάρκα. Πιο όμορφο, πιο σπορ και φυσικά, πολύ πιο cool σε σχέση με τα παλιότερα μοντέλα».

Η Smart θα στοχεύσει σε νέες οικογένειες με το πρώτο SUV της, καθώς και όλους τους αγοραστές που αναζητούν βιώσιμες ηλεκτρικές μεταφορές αλλά θέλουν να παραμείνουν πρωτοπόροι στις αστικές μετακινήσεις. Το όχημα θα χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα SEA της Geely και θα διαθέτει χαρακτηριστικό εξωτερικό σχεδιασμό με νέο στυλ, καθώς και ένα μοναδικό περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement

Έτσι, λοιπόν, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η νέα SUV ηλεκτρική πρόταση με την υπογραφή της Smart που θα έρθει να δώσει μια νέα πνοή στην κατηγορία των B-SUV και δη των ηλεκτρικών. Εκεί που έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται αρκετές αξιόλογες προτάσεις που «συναντούν» τις ανάγκες της νέας εξηλεκτρισμένης εποχής.

Σήμερα, όλοι φαίνεται να μιλούν για την Tesla ή τους αντιπάλους της για το μέλλον της ηλεκτρικής κινητικότητας. Ο Όμιλος VW αλλά και το Stellantis Group, μαζί με τις προτάσεις του είδους από την Κίνα θα διαμορφώσουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό στην κατηγορία που έχει έτσι και αλλιώς πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε τα αυτοκίνητα! – Έρχονται τα smartphone με τροχούς
Το SUV της Smart ετοιμάζεται!
Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!