Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart

Mobility

Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart

Mobility

Η θυγατρική της Mercedes-Benz, μετά την συγχώνευσή της με την Geely, μπαίνει σε νέες αναζητήσεις για να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλλών: ένα SUV με τα σήματα της Smart!

Advertisement
Advertisement

H εταιρεία που δημιούργησε νέα μόδα στα αυτοκίνητα πόλης, με τα γνωστά μας smart, αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό, καθώς σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ετοιμάζεται μέσα στους επόμενους μήνες να κατασκευάσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο.

Χωρίς να έχει προς το παρόν επισημοποιηθεί κάτι συγκεκριμένο, εν τούτοις ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και After Sales της εταιρείας, Daniel Lescow επιβεβαίωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων την απόφαση της smart, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το νέο ηλεκτρικό SUV θα λανσαριστεί το 2022, παράλληλα σε Κίνα και Ευρώπη. Περί αυτού, βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αρχική, πρωτότυπη εμφάνισή του θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το οποίο αντικαθιστά το αντίστοιχο της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά πίσω από την δημιουργία του πεντάθυρου μοντέλου βρίσκονται οι Mercedes-Benz και Geely, με τις δύο εταιρείες να συνάπτουν το 2020 σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να προσφέρουν «σωσίβια λέμβο» στην smart και στο μέλλον της, το οποίο θα είναι επικεντρωμένο στην ηλεκτροκίνηση. Το νέο smart θα φέρει τον κωδικό HX11 και θα βασίζεται επάνω στη νέα πλατφόρμα της Geely, Sustainable Experience Architecture (SEA). Θα τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση κοντά στους 270 ίππους, που θα είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και μία μπαταρία ιόντων-λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα μικρότερη των 70kWh. Σύμφωνα με τον κινέζικο κύκλο δοκιμών NEDC η μέγιστη αυτονομία που θα προσφέρει θα ξεπερνά τα 500 χλμ.

Πηγή: Autocar

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Haoyue: Αυτό είναι το μεγαλύτερο SUV της Geely
Ένα smart EQ fortwo σε ματ απόχρωση
newsautoEXECUTIVE: Νέο smart EQ fortwo

 

Advertisement