Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne

ΝΕΑ

Ηλεκτρική επάνοδος για την Bentley Mulsanne

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Bentley ετοιμάζεται για μεγάλο come back με αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα είχε τερματίσει την παραγωγή της Mulsanne από τον Ιούνιο του 2020.

Στον κόσμο της συνεχούς μείωσης εκπομπών CO2 δε χωρούν με τίποτα υπεροπολυτελή supercars όπως η Bentley Mulsanne. Και όμως η ηλεκτρική αμφίεση όχι μόνο μπορεί να σώσει τη ναυαρχίδα του VW Group, αλλά και να δώσει νέα πνοή στο τετράθυρο των πλουσίων.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley λοιπόν αποκάλυψε ότι θα λανσάρει πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητα luxury cars από το 2025 μέχρι το 2030. Ένα εξ αυτών -και το πρώτο που θα αποκαλυφθεί- πρόκειται να είναι το εντυπωσιακό υπερπολυτελές GT με την ιστορική ονομασία Mulsanne.

Η λιμουζίνα της γνωστής φίρμας θα φέρει πάνω στη σχεδίαση της όλη την απαραίτητη λάμψη που οφείλει να έχει ένα κομψοτέχνημα που απευθύνεται σε ελάχιστους. Για την ακρίβεια μόλις 7.300 τυχεροί έκαναν δική τους τη Mulsanne στα 11 χρόνια που έμεινε στην παραγωγή η τελευταία της γενιά.

Advertisement

Η λιμουζίνα που δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια, εφοδιαζόταν με V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 6,75 λίτρων και απέδιδε 530 ίππους. Μιλώντας στο βρετανικό Μέσο Autocar, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επισήμανε ότι το 95% του εσωτερικού σχεδιασμού του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου είναι έτοιμο, την ίδια ώρα που κοντά στην ολοκλήρωση (80-85%) βρίσκεται και το εξωτερικό design.

Advertisement

Το μόνο που απομένει είναι κάποιες μικρο-βελτιώσεις, ενώ από προς τα τέλη του τρέχοντος έτους θα εγκαινιαστεί και το πρόγραμμα δοκιμών. Κοντά στην τελική σχεδιαστική τους υλοποίηση βρίσκονται και τα υπόλοιπα 4 επερχόμενα ηλεκτρικά της Bentley, αν και το λανσάρισμά τους θα γίνει μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Flying Spur: Nτεμπούτο στην Κίνα
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Σημάδι των πραγμάτων που έρχονται
Continental GT Ηybrid: Tο νέο plug-in υβριδικό «χτύπημα» της Bentley