Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επετειακή σειρά Rolls-Royce Landspeed Collection

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επετειακή σειρά Rolls-Royce Landspeed Collection

ΝΕΑ

Η επετειακή σειρά Rolls-Royce Landspeed Collection

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce τιμά την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ ταχύτητας από τον George Eyston, που σημειώθηκε το μακρινό 1938, δημιουργώντας μία περιορισμένης παραγωγής σειρά των μοντέλων Wraith και Dawn Black Badge, που σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει συλλεκτική.

Advertisement
Advertisement

Και στα δύο μοντέλα πηγή έμπνευσης αποτελεί ο τόπος όπου σημειώθηκε το ρεκόρ ταχύτητας, ήτοι η αποξηραμένη λίμνη της Bonneville των ΗΠΑ. Πιο αναλυτικά, τόσο η Wraith, όσο και η Dawn διαθέτουν διπλό χρωματισμό, μπλε και μαύρο, που συνδυάζεται με κίτρινες λεπτομέρειες στους εμπρός αεραγωγούς.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι πολυτελείς επενδύσεις, όπως και στοιχεία που θυμίζουν το ένδοξο συμβάν, με πιο σημαντικό την επένδυση της οροφής Starlight Headliner, η οποία διαθέτει 2.117 νήματα από οπτικές ίνες, ραμμένα με το χέρι που αποτυπώνουν τον έναστρο ουρανό της Bonneville, την ημέρα που ο Eyston «έσπασε» το ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ξεχωριστά χαρακτηριστικά είναι τοποθετημένα στις ξύλινες επιφάνειες του ταμπλό, όπως η σιλουέτα του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Eyston, ενώ στα πίσω καθίσματα υπάρχουν μοναδικά μοτίβα που αποτυπώνουν το περίγραμμα της οροσειράς Silver Island, που βρίσκεται στα πέριξ της αποξηραμένης λίμνης.

Κάτω από το καπό των συλλεκτικών Rolls-Royce βρίσκεται ο twin-turbo V12 κινητήρας των 6,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 632 PS και 800 Nm ροπής, που συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 35 μοντέλα της Wraith Black Badge Landspeed Collection και αντίστοιχα 25 της Dawn Black Badge.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σέρβις για την μικρότερη Rolls-Royce στον κόσμο
Rolls-Royce Phantom Oribe: Μία και μοναδική (+video)
Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)