Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Opel με το Corsa-e Rally στα FIA Motorsport Games

Ελλάδα 2:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Opel με το Corsa-e Rally στα FIA Motorsport Games

ΝΕΑ

H Opel με το Corsa-e Rally στα FIA Motorsport Games

ΝΕΑ

Με τα FIA Motorsport Games η διεθνής ομοσπονδία χτίζει μία γέφυρα ανάμεσα στους αγώνες και τις υπόλοιπες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τρία χρόνια, στην Vallelunga της Ιταλίας, στην πρώτη διοργάνωση, 49 έθνη διαγωνίστηκαν για δόξα και μετάλλια σε πέντε κατηγορίες. Στα δεύτερα FIA Motorsport Games, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 στη Νότια Γαλλία, θα λάβουν μέρος περίπου 1.000 διαγωνιζόμενοι από 100 κράτη.

Αυτή τη φορά θα υπάρχουν 17 κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους. Νέο στο πρόγραμμα του FIA Motorsport Games είναι το σλάλομ αυτοκινήτων, για το οποίο οι διοργανωτές είχαν εξαρχής οραματιστεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, η Opel με το Corsa-e Rally ήταν μία προφανής επιλογή. Η Opel «τρέχει» με επιτυχία το ADAC Opel e-Rally Cup μαζί με την ADAC και είναι επίσης ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων που διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που συμμετέχει ήδη σε αγώνες rally.

Advertisement
Advertisement

Η Opel Motorsport θα πραγματοποιήσει τη δοκιμή ευελιξίας ανάμεσα στις κορύνες με τρία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των 100 kW/136 ίππων του κυπέλλου ενιαίου τύπου. Η δοκιμασία θα πραγματοποιηθεί στο Circuit Paul Ricard στο Le Castellet, τον τόπο διεξαγωγής του Γαλλικού Grand Prix της Formula 1.

«Με την τεράστια ροπή των 260 Nm και την υψηλή ευελιξία του, το Corsa-e Rally είναι ιδανικό για σλάλομ» δήλωσε ο Opel Motorsport Director, Jörg Schrott. «Η διοργάνωση FIA Motorsport Games υπόσχεται να είναι ένα mega event με υψηλό διεθνές προφίλ, το οποίο υποστηρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Είμαστε ευτυχείς που μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλουμε για μία ακόμα φορά τις επιδόσεις του πρώτου στον κόσμο ηλεκτρικού αυτοκινήτου που συμμετέχει σε αγώνες ράλι ενιαίου τύπου».

Οι Noller/Kopczyk συμμετέχουν με Opel Corsa Rally4

Advertisement

Η γερμανική ομάδα θα λάβει μέρος στα FIA Motorsport Games μαζί με συνολικά 22 αγωνιζόμενους, άνδρες και γυναίκες. Οι Michelle Tute (28, Hanover) και Marcel Hellberg (29, Löhne) έχουν επιλεγεί για τους αγώνες σλάλομ. Επιπλέον, ο 20χρονος René Noller από το Abstatter και ο έμπειρος συνοδηγός του Stefan Kopczyk (41, Heilbronn) θα εκπροσωπήσουν τη Γερμανία στην κατηγορία rally με ένα Opel Corsa Rally4. Πρόκειται για το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Opel, το οποίο με το Γαλλικό πλήρωμα Laurent Pellier/Marine Pelamourgues πρόσφατα κέρδισε τον πέμπτο τίτλο του European Junior Rally Championship (JERC) για την ADAC Opel Rally Junior Team.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Με το νέο Opel Grandland στη Λευκάδα (+video)
Δοκιμή: Opel Mokka-e

Advertisement