Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe των 449ίππων

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe των 449ίππων

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe των 449ίππων

ΝΕΑ

Παρά την έμφαση που δίνει η Mercedes στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνητης γκάμας της δεν ξεχνά και τις παραδοσιακές λύσεις, και μάλιστα αυτές με έντονο το σπορ πρόσημο.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Coupe παρουσιάζει μια ηλεκτρισμένη αναβάθμιση της E53 Coupe, διαθέτοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο εν σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων που ενισχύεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, αποδίδοντας ισχύ 449 ίππων και ροπή 560 Nm, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 600 Nm με το Overboost.

Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων 9G “Speedshift” της AMG και την τετρακίνηση, εκτοξεύει την CLE 53 4Matic+ Coupe από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα ή 270 χλμ/ώρα με το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package.

Το όχημα προσφέρει διάφορες λειτουργίες οδήγησης – Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual – ρυθμίζοντας την απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του πλαισίου και του τιμονιού. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η λειτουργία drift για την εμπλοκή της πίσω κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένη με στάνταρ σύστημα τετραδιεύθυνσης, η CLE 53 Coupe είναι πιο ευέλικτη,  επιτρέποντας στροφή των πίσω τροχών έως 2,5 μοίρες σε χαμηλότερες ταχύτητες και έως 0,7 μοίρες στην ίδια φορά με τους μπροστινούς τροχούς σε υψηλότερες ταχύτητες.

Το σύστημα ανάρτησης AMG Ride Control και το σύστημα διεύθυνσης τριών βαθμίδων AMG στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα σπορ προφίλ χωρίς όμως να χαθεί η έννοια της άνεσης που συνοδεύει κάθε Mercedes.

Advertisement

Σχεδιαστικά, η CLE 53 Coupe διαθέτει μια επιβλητική εμπρός μάσκα AMG, διευρυμένους θόλους και επανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED.

Advertisement

Η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με τα πακέτα AMG Optics και Night, που ενσωματώνουν αεροδυναμικά πτερύγια, μεγαλύτερο διαχύτη και διακριτικά σπόιλερ.

Στο εσωτερικό, το σαλόνι προσφέρει σπορ ατμόσφαιρα με τιμόνι AMG Performance με επίπεδο το κάτω μέρος, πινελιές από ανθρακονήματα και προσαρμόσιμα καθίσματα από δέρμα και μικροΐνες.

Advertisement

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν σπορ μπάκετ καθίσματα και διάφορα δερμάτινα φινιρίσματα.

Μέχρι στιγμής, η Mercedes-AMG δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας, τη διαθεσιμότητα στην αγορά ή τις λεπτομέρειες τιμολόγησης για την CLE 53 4Matic+ Coupe.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-AMG εξελίσσει τη μικρότερη GT Coupe
Η ισχυρότερη αγωνιστική Mercedes-AMG είναι εδώ!
όσο δυνατή θα είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-AMG;