Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η εντυπωσιακή Pagani Utopia (+video)

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η εντυπωσιακή Pagani Utopia (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η εντυπωσιακή Pagani Utopia (+video)

ΝΕΑ

Η Utopia, η καινούργια Pagani, μπορεί να χαρακτηριστεί  το «μαύρο πρόβατο» της εποχής μας. Είναι ο τετράτροχος «αλήτης» ο οποίος χαλάει τον αυτοκινητικό καθωσπρεπισμό της εποχής μας, όπου κάθε τι το οποίο ξεφεύγει του σύγχρονου συντηρητισμού της ηλεκτροκίνησης είναι απορριπτέο.

Advertisement
Advertisement

Η Pagani Utopia είναι ο αντικαταστάτης τής Huayra. Αυτό είναι το πρώτιστο και το προφανές. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο σημαντικό.

Δημιουργημένη από την ομάδα του Horacio Pagani, απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα μοναδικό hypercar, το οποίο διατηρεί τη φήμη της εταιρείας και έχει γίνει συλλεκτικό αντικείμενο από τη στιγμή που θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Pagani στην San Cesario sul Panaro, μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα ανατολικότερα του Maranello.

H Pagani Utopia διαθέτει τον χωρητικότητας έξι λίτρων, διπλά υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα της Mercedes-AMG ο οποίος έχει εξελιχθεί περισσότερο, ώστε να αποδίδει μέγιστη ισχύ 864 ίππων/6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 1.100 Nm/από τις 2.500-5.900 σ.α.λ. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου 7 σχέσεων, ενώ για όσους θέλουν αγνή απόλαυση υπάρχει και χειροκίνητο, με συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

H μέγιστη ιπποδύναμή του δεν είναι «επαρκής» για να το κατατάξει μεταξύ των hypercars καθώς έχουμε συνηθίσει να προσδιορίζουμε ως τέτοιο κάποιο όχημα που αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους. Ωστόσο, το γεγονός ότι στην Pagani έχουν μειώσει το βάρος τού καινούργιου μοντέλου στα 1.280 κιλά έχει ως αποτέλεσμα οι επιδόσεις του να είναι αντίστοιχες ενός τέτοιου οχήματος.

Advertisement

Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Τα φρένα είναι κεραμικά της Brembo με δαγκάνες έξι εμβόλων μπροστά και τετραπίστονες πίσω.

Advertisement

Η Utopia, χρησιμοποιεί αρκετά μεγάλους τροχούς, 21” μπροστά και 22” πίσω, ο καθένας με έναν εξωτερικό δακτύλιο από ανθρακονήματα που βοηθά στη διάχυση της θερμότητας που παράγεται κατά το φρενάρισμα. Τα ελαστικά είναι Pirelli P-Zero Corsa διαστάσεων 265/35 εμπρός και 325/30 και πίσω.

Σε ό,τι αφορά στο αμάξωμά της, η εταιρεία μάς προϊδέασε για τη μορφή του καινούργιου μοντέλου της από τις αρχές του χρόνου έπειτα από τη διαρροή μια φωτογραφίας η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χωρίς την άδεια της Pagani. Το αμάξωμα της Utopia έχει σχεδιαστικά στοιχεία από τα προηγούμενα οχήματά της.

Advertisement

Για παράδειγμα, η μάσκα της και το εμπρός μέρος της θυμίζουν αυτά της Huayra, ενώ η διαμόρφωση της οροφής της παραπέμπει στην αντίστοιχη της Zonda. Είναι κατασκευασμένο από έναν νέο τύπο ανθρακονήματος για το οποίο η Pagani λέει ότι προσφέρει αυξημένη ακαμψία χωρίς επιπλέον υλικό.

H εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι η Utopia θα είναι το τελευταίο μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Θα κατασκευαστεί συνολικά σε 99 μονάδες, με coupé αμάξωμα και τιμή 2.170.000 ευρώ προ φόρων. Και τα 99 Utopia Coupé έχουν ήδη πουληθεί. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pagani Huayra NC: Για λεπτά γούστα και παχύ πορτοφόλι
Pagani: Ηλεκτρικά; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!
Mια Porsche 911 ή την… φωτογραφική της Pagani;