Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες Mercedes-AMG GT3 Edition 55 θα παραχθούν;

Ελλάδα 15:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες Mercedes-AMG GT3 Edition 55 θα παραχθούν;

ΝΕΑ

Πόσες Mercedes-AMG GT3 Edition 55 θα παραχθούν;

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 είναι ένα πολύ περιορισμένης παραγωγής αγωνιστικό αυτοκίνητο με το οποίο η AMG γιορτάζει τα 55 της χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Τα 55 χρόνια της Mercedes-AMG γιορτάζονται φέτος με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο που φυσικά χτυπάει στην καρδιά των ανθρώπων που αγαπούν τους αγώνες.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι το ότι δεν έχει περιορισμούς στην αεροδυναμική του, μια και δεν έχει ομολογκασιόν από τη FIA, ούτε και στην απόδοση του κινητήρα, την εξάτμιση αλλά και το συνολικό βάρος. Αυτό έδωσε την απόλυτη ελευθερία στους τεχνικούς της AMG να δημιουργήσουν το απόλυτο δείγμα του μοντέλου. Ο V8 κινητήρας των 6,3 λίτρων αποδίδει 650 ίππους (περίπου 100 περισσότερους από της ομολογκαρισμένης εκδοχής).

Advertisement
Advertisement

Από την εξάτμιση λείπει ο σιγαστήρας που επιβάλλεται από τη FIA και έτσι το ηχητικό αποτύπωμα του μοντέλου είναι πραγματικά πολύ έντονο. Οπτικά, η GT3 Edition 55 παρουσιάζει κάποιες αποκλειστικές πινελιές, με τη μορφή κεντήματος στο κάθισμα του οδηγού, όπου φαίνεται η επιγραφή «Edition 55 – 1 of 5». Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεταλλική βαφή ανθρακί με τα ορατά στοιχεία από ανθρακονήματα να κάνουν αντίθεση. Οι ζώνες ασφαλείας διαθέτουν ασημί τόνους.

Η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 που θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό. Μόλις 5 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν και θα απευθύνονται σε όσους θέλουν την απόλυτη AMG GT3, η οποία εμφανίζει αρκετές αναβαθμίσεις σε σχέση με το στάνταρ GT3 πέραν των προαναφερθέντων. Στην καμπίνα που είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά της μονάδας εμφάνισης δεδομένων της Bosch, βλέπουμε μια οθόνη γραφικών υψηλής ανάλυσης που εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να έχει ανά πάσα στιγμή σε πραγματικό χρόνο ο οδηγός.

Το πακέτο συμπληρώνεται από την ειδική κουκούλα που θα πάρει ο κάθε ένας από τους 5 ιδιοκτήτες, καθώς και το ρολό της IWC Schaffhausen, το οποίο περιέχει ένα Pilot’s Watch Chronograph Edition «AMG», καθώς και ένα έξτρα μαύρο υφασμάτινο λουράκι. Η Mercedes-AMG το σύνολο το κοστολογεί προ φόρων με την τιμή των 625.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+, θα την ακούσεις (+video)
Αυτοί ήταν οι 8 «μνηστήρες» της Mercedes-Benz Hellas!

Advertisement