Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mια Porsche 911 ή την… φωτογραφική της Pagani;

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mια Porsche 911 ή την… φωτογραφική της Pagani;

ΝΕΑ

Mια Porsche 911 ή την… φωτογραφική της Pagani;

ΝΕΑ

H ιταλική εταιρία με τα μοναδικά hypercars έχει και άλλα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Με το ανάλογο εξωφρενικό αντίτιμο βέβαια.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά στην Pagani θα αναφερθούμε σε κάτι άλλο πέρα από αυτοκίνητα. Η εταιρία με τόσο σπουδαία hypercars πίσω της και με το νέο C10 να συνεχίζει την ξεχωριστή της ιστορία, είναι δημιούργημα ενός μιας πολύ ενδιαφέρουσας προσωπικότητας, του Horracio Pagani.

Ενός ανθρώπου με βαθιά αυτοκινητική κουλτούρα αλλά και λάτρη των τεχνών. Και πάνω από όλα των όμορφων αντικειμένων, σχεδιασμένων με γνώση και υψηλή αίσθηση της κουλτούρας του design.

Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκε με την εταιρία Gibellini, μία ιταλική εταιρία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών μεγάλου φορμά, δημιουργώντας από κοινού την GP810HP.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μία παλιάς σχεδίασης view camera, με την κλασική φυσούνα και την φωτογραφική αντίληψη παλαιότερων εποχών.

Σύμφωνα με την εταιρία Gibellini, το σχέδιο πήρε δύο χρόνια να ολοκληρωθεί. Σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Pagani και χρησιμοποιήθηκαν υλικά και τεχνικές που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην κατασκευή φωτογραφικής μηχανής.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας όμορφος συνδυασμός, ένα μοναδικό αντικείμενο το οποίο θα παραχθεί σε έναν περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Advertisement

Στην πραγματικότητα θα κατασκευαστούν μόλις 30 κομμάτια, και θα πωληθούν αποκλειστικά σε κατόχους κάποιας Pagani. Οι περισσότεροι από αυτούς θα βρουν πολλές σχεδιαστικές αναφορές στα αυτοκίνητά τους, ενώ πάνω στην φυσούνα της μηχανής βρίσκονται σχεδιασμένα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Advertisement

Η Gibellini δεν έβαλε απλά τα λογότυπα της Pagani πάνω στη μηχανή, αλλά χρησιμοποίησε υλικά όπως το αλουμίνιο ή το carbon fiber για την κατασκευή της.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες πρόκειται για μία μεγάλη κάμερα, με βάρος στα 4,7 κιλά, γι’ αυτό συνοδεύεται από μία πολύ όμορφη δερμάτινη βαλίτσα και ένα εξαιρετικής κομψότητας τρίποδο.

Η κατασκευή μιας τέτοιας μηχανής μοιάζει αναχρονισμός, όμως οι φανατικοί φίλοι της φωτογραφίας ακόμα χρησιμοποιούν τέτοιου μεγέθους φιλμ για την απίστευτη ποιότητα που δίνει στις φωτογραφίες.

Advertisement

Βέβαια, το “σπορ” είναι ακριβό για τον μέσο φωτογράφο -που ήδη εδώ και πολλά χρόνια έχει περάσει στο ψηφιακό στρατόπεδο-, όμως υπάρχουν οι λίγοι και φανατικοί.

Τώρα πόσοι από αυτούς μπορούν να δώσουν πάνω από 110.000 ευρώ -όσο δηλαδή και της βασικής Porsche 911 στην Γερμανία- για την αγορά ενός τέτοιου μοναδικού αντικειμένου, μένει να απαντηθεί.

Πάντως όσοι ξοδεύουν εκατομμύρια για μία Pagani σίγουρα δεν θα δυσκολευτούν και πολύ να δώσουν αυτά τα λεφτά για μία φωτογραφική μηχανή που σίγουρα θα τους τα επιστρέψει στο πολλαπλάσιο σε λίγα χρόνια που θα γίνει συλλεκτική.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως να καταστρέψετε μια Pagani Zonda HP Barchetta (+video)
Τι ετοιμάζουν Ford και Pagani;
Pagani: Ηλεκτρικά; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!