Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SUV της Smart ετοιμάζεται!

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το SUV της Smart ετοιμάζεται!

ΝΕΑ

Το SUV της Smart ετοιμάζεται!

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της Smart, που πλέον ανήκει και στη Geely, θα είναι SUV και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης που θα γίνει στο… Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

Η Geely προχωρά ολοταχώς στην υλοποίηση του SUV της Smart, μετά από την απόκτηση του 50% της εταιρείας. Το νέο μοντέλο -πέρα από το πρώτο SUV θα είναι και το μεγαλύτερο Smart που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής- θα εμφανιστεί επίσημα στην IAA 2021, που θα γίνεται πλέον στο Μόναχο αντί της Φρανκφούρτης.

Οι πωλήσεις του μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στο 2022, ενώ μια πρώτη γεύση παίρνουμε από τα σκίτσα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Advertisement
Advertisement

Από αυτά λοιπόν βλέπουμε κάποιες ενδιαφέρουσες βασικές γραμμές του αμαξώματος, οι οποίες πιστώνονται στο τμήμα σχεδιασμού της Mercedes. Από την Geely προέρχεται το πλαίσιο SEA (Sustainable Experience Architecture) στο οποίο θα βασίζεται το νέο SUV που εσωτερικά ονομάζεται HX11.

Το μήκος του θα φτάνει τα 4,0 μέτρα και θα είναι πενταθέσιο και φυσικά αποκλειστικά ηλεκτρικό. Με έναν κινητήρα 250 ίππων στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 70 KWh, η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 500 χιλιομέτρων και θα υποστηρίζει φυσικά και ταχυφόρτιση. Όπως και ασύρματες (Over the Air, OTA) αναβαθμίσεις του λογισμικού.

Advertisement

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του SUV της Smart θα περιλαμβάνονται και οι κρυφές χειρολαβές, ενώ το εσωτερικό αναμένεται ιδιαίτερα σύγχρονο και λειτουργικό.

Ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και στάνταρ ψηφιακό κλειδί, ενώ διαθέσιμος θα είναι και φωνητικός έλεγχος των λειτουργιών.

Advertisement

Το Smart SUV θα διατίθεται κανονικά και στην Ευρώπη, πέρα από την Κίνα, όπου η παρουσία του θεωρήθηκε από την πλευρά της Geely ιδιαίτερα σημαντική για την επιβίωση και την επιτυχία της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μέσα στο 2022 το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV της smart
Η smart ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό crossover
smart: Το 50% στη Geely

Advertisement