Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eπετειακή έκδοση για το νέο Audi RS Q3

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eπετειακή έκδοση για το νέο Audi RS Q3

ΝΕΑ

Eπετειακή έκδοση για το νέο Audi RS Q3

ΝΕΑ

Η Audi δημιούργησε την έκδοση «Edition 10 Years» για το RS Q3 η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Εφέτος, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τότε που η Audi ξεκίνησε την παραγωγή τού RS Q3, της κορυφαίας εκδοχής τού πολυτελούς SUV μοντέλου της.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική επετειακή εξοπλιστική έκδοση την οποία ονομάζει «Edition 10 Years». Αυτή θα κατασκευαστεί μόνο σε 555 αριθμημένες μονάδες και έχει ιδιαίτερο στυλ τόσο σε ό,τι αφορά στα στοιχεία του εξοπλισμού του όσο και του χαρακτήρα τού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του Audi RS Q3 «Edition 10 Years» θα είναι βαμμένο στο (αποκλειστικά γι’ αυτό) μεταλλικό γκρι χρώμα το οποίο η Audi ονομάζει «Chronos Gray». Επίσης, το RS Q3, ως μοντέλο, θα διατίθεται και με ένα νέο χρώμα, το «Dew Silver» που διαθέτει ματ εφέ. Η επετειακή έκδοση θα έχει ειδικά σχεδιασμένους τροχούς ελαφρού κράματος διάστασης 21 ιντσών, δαγκάνες φρένων σε χρώμα «Anthracite Gray» (ή προαιρετικά σε κόκκινη ή μπλε με απόχρωση) και δισκόφρενα με κεραμικό υλικό και ανθρακονήματα εμπρός.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν νέα, πιο σπορ μπάκετ καθίσματα εμπρός τα οποία διαθέτουν το λογότυπο «RS» στην πλάτη τους και η απόχρωσή τους είναι σε carbon ματ χρώμα, κάτι που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο μοντέλο. Σύμφωνα με την Audi, το εσωτερικό τού RS Q3 «Edition 10 Years» είναι επενδεδυμένο με δέρμα και Dinamica σε μαύρο και jet black χρώμα. Το τελευταίο υλικό προέρχεται από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 45%, όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement

Η έκδοση «Edition 10 Years» διαθέτει επίσης διακοσμητικά ένθετα από ανθρακονήματα στο ταμπλό και στην οθόνη 10,1 ιντσών τού συστήματος MMI στο οποίο υπάρχει και ο αύξων αριθμός των 555 μονάδων.

Advertisement

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο χωρητικότητας 2,5 λίτρων πεντακύλινδρος TFSI κινητήρας τού RS Q3 αποδίδει 400 ίππους/5.850-7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 480 Nm/1.950-5.850 σ.α.λ. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φουλ ηλεκτρική επίθεση από την Audi
Audi RS 4 Avant & RS 5: Κολασμένος ήχος και πιο σπορ χαρακτήρας
Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD

Advertisement