Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS 4 Avant & RS 5: Κολασμένος ήχος και πιο σπορ χαρακτήρας

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS 4 Avant & RS 5: Κολασμένος ήχος και πιο σπορ χαρακτήρας

ΝΕΑ

Audi RS 4 Avant & RS 5: Κολασμένος ήχος και πιο σπορ χαρακτήρας

ΝΕΑ

Ένα νέο πακέτο βελτίωσης κατευθείαν από την «μαμά» Audi προσθέτει επιπλέον σπορ στοιχεία στα ήδη απίστευτα γρήγορα Audi RS 4 Avant και RS 5.

Advertisement
Advertisement

Για εκείνους που βρίσκουν ότι τα RS 4 Avant και RS 5 Coupe και Sportback δεν έχουν εξαντλήσει τα σπορ χαρακτηριστικά τους και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, η Audi δίνει πλέον μία ολοκληρωμένη λύση ώστε να μην τρέχουν σε αμφιβόλου ποιότητας εξωτερικούς βελτιωτές.

Συγκεκριμένα, η εταιρία προσφέρει δύο στάδια βελτίωσης, τα Competition και Competition plus, τα οποία αναβαθμίζουν τον σπορ χαρακτήρα και τις δυνατότητες των αυτοκινήτων της.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της βελτίωσης αφορά το νέο σύστημα εξάτμισης. Περιλαμβάνει δύο μεγάλα τελικά σε οβάλ σχήμα, και -όπως παραδέχεται και η ίδια η Audi– ανεβάζει σε άλλα επίπεδα την ακουστική εμπειρία από τον κινητήρα των συγκεκριμένων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα έχουν αφαιρεθεί και 8 κιλά από την μόνωση μεταξύ του κινητήρα και του σαλονιού, κάτι που εκτοξεύει στα ύψη την αδρεναλίνη στους επιβάτες από την ηχητική πανδαισία του twin turbo V6 των 2,9 λίτρων.

Υπάρχουν επίσης βελτιώσεις στο software της κεντρικής μονάδας ελέγχου για τον κινητήρα και την μετάδοση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων αλλά και τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης. Ο περιοριστής της τελικής ταχύτητας έχει ανέβει επίσης στα 290 χλμ/ώρα.

Advertisement

Και τα δύο πακέτα βελτίωσης περιλαμβάνουν αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα σε μαύρο χρώμα. Υπάρχουν μαύρα σήματα, καλύμματα στους καθρέπτες σε φινίρισμα carbon fiber, ενώ μαύρα είναι και τα αεροδυναμικά στοιχεία σε όλο το αμάξωμα. Επίσης ως έξτρα υπάρχει η επιλογή ζαντών 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν κάποιες αισθητικές επεμβάσεις με γυαλιστερό μαύρο πλαστικό σε διάφορα σημεία, ενώ τα σπορ καθίσματα έχουν νέα επένδυση και οι ζώνες ασφαλείας είναι μαύρες με κόκκινα σιρίτια στις άκρες.

Το πακέτο Competition Plus περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και προσθέτει και την ανάρτηση RS Sport Suspension Pro με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Το αμάξωμα χαμηλώνει κατά 10 χιλιοστά, ενώ μπορεί αν το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να χαμηλώσει ακόμα 10 χιλιοστά.

Advertisement

Η ανάρτηση έχει νέα πιο σκληρά ελατήρια, αμορτισέρ ρυθμιζόμενα σε τρία στάδια και πιο σφιχτές αντιστρεπτικές. Αλλαγή υπάρχει και στο σύστημα διεύθυνσης που είναι πιο “γρήγορο”, με σχέση μετάδοσης 1:13,1.

Το κεντρικό διαφορικό Quattro Sport Differential έχει νέα ρύθμιση για περισσότερη παροχή ισχύος στον πίσω άξονα. Υπάρχει επίσης νέα ρύθμιση στο σύστημα ABS και κεραμικά φρένα, τα οποία μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος από τα 100 χλμ/ώρα κατά 2 μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα δεν υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Ο 2,9 λίτρων twin turbo αποδίδει και πάλι 450 ίππους και 600 Nm ροπή. Το RS 4 Avant με το συγκεκριμένο πακέτο μετατροπών κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα (0,2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το κανονικό) και το RS 5 se 3,8 δευτερόλεπτα.

Η Audi χρεώνει σε μάλλον λογικές τιμές το κάθε πακέτο, με το Competition να κοστίζει 7.875 ευρώ και το Competition Plus 11.875 ευρώ στην Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;
20 χρόνια Audi RS 6 (+video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για τo επόμενo Audi RS3