Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Φουλ ηλεκτρική επίθεση από την Audi

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ ηλεκτρική επίθεση από την Audi

Mobility

Φουλ ηλεκτρική επίθεση από την Audi

Mobility

Η Audi που έχει ανακοινώσει πως από το 2026 θα είναι μια μάρκα αμιγώς ηλεκτρική, έδωσε ορισμένα στοιχεία για τη μελλοντική της γκάμα.

Advertisement
Advertisement

Το οριστικό τέλος του κινητήρα εσωτερικής καύσης για την Audi, θα έρθει το 2033, όταν και θα σταματήσει η παραγωγή ανταλλακτικών για αυτά.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του, ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Audi, Oliver Huffmann, είπε ότι η μάρκα θα έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλες τις βασικές της κατηγορίες έως το 2027. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ηλεκτρικά μοντέλα στο μέγεθος των A3, A4, A6, A7 και A8 αλλά και τα αντίστοιχα SUV και crossover.

Advertisement
Advertisement

Η Audi όμως, δεν θα μείνει εκεί, μια και στο πλάνο της ηλεκτρικής της ανάπτυξης, περιλαμβάνονται και ορισμένα avant (όπως λέει η Audi τα station wagon) μοντέλα. Απόδειξη της διάθεσης αυτής από τη γερμανική εταιρεία, αποτελεί το γεγονός της παρουσίασης του A6 e-tron concept, το οποίο όπως υπογράμμισε, «δίνει ένα πολύ σαφές μήνυμα για το όραμά μας, με αυτοκίνητα που θα βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα PPE».

Το μοντέλο με το οποίο θα μας εκπλήξει η Audi, θα είναι αυτό που θα προορίζεται να καλύψει τις αστικές μεταφορικές ανάγκες, μια και θα είναι μια πρόταση η οποία θα εισαγάγει πολλές καινοτομίες στην κατηγορία. Όπως είδαμε και με το πρωτότυπο AI:ME  to 2019, η Audi έχει να δώσει πολλά και στη συγκεκριμένη κατηγορία, αναβαθμίζοντας το προφίλ των μικρών premium μοντέλων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD
Δοκιμή: Audi Q5 40 TDI Hybrid Quattro S Tronic
Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!

Advertisement

 

 

 

Advertisement