Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επετειακές Jaguar E-Type ZP: Καιρός… για δύο!

Ελλάδα 1:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επετειακές Jaguar E-Type ZP: Καιρός… για δύο!

ΝΕΑ

Επετειακές Jaguar E-Type ZP: Καιρός… για δύο!

ΝΕΑ

H Jaguar επέλεξε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και στιλάτο τρόπο, για να τιμήσει τις πρώτες αγωνιστικές νίκες της θρυλικής E-Type, πίσω στο μακρινό 1961 και στα χέρια των Γκράχαλ Χιλ και Ρόι Σαλβαντόρι.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική φίρμα θα πουλήσει αποκλειστικά ως ζευγάρι δύο κλασικές, αλλά ειδικά τροποποιημένες E-Type ZP Collection.

Τιμώντας το παρελθόν του μοντέλου και προετοιμάζοντας το έδαφος για τις μελλοντικές εκδόσεις του. Τα 14, όλα κι όλα, ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα, θα πουληθούν σε 7 πελάτες της μάρκας.

Για να συνδέσει το αγωνιστικό παρελθόν, με τις επιτυχίες των Χιλ και Σαλβαντόρι, η Jaguar έχει διατηρήσει όλα τα vintage χαρακτηριστικά που έκαναν την E-Type τόσο ξεχωριστή, στο πέρασμα των ετών. Από τη βαφή και τις εξωτερικές λεπτομέρειες (το λογότυπο ZP ξεχωρίζει ακόμα και στην τάπα πλήρωσης καυσίμου), που παραπέμπουν στο ένδοξο 1961, έως το αριστοκρατικό εσωτερικό με τα δέρματα και το τιμόνι από ξύλο οξιάς.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό, συναντάμε τον κινητήρα των 3,8 λίτρων με τους 265 ίππους, που συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, με συγχρονισμό σε όλο το φάσμα και σχετικά αθόρυβη λειτουργία, χάρις στα ελικοειδή γρανάζια που χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της Jaguar.

Δίχως να χάσουν τίποτα από τον κλασικό χαρακτήρα τους, οι συλλεκτικές E-Type, διαθέτουν και όλα τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας, εναρμονισμένες στο πνεύμα της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο
Γιατί το εμπρός καπό στις Jaguar F-Type ανοίγει ανάποδα;
H Jaguar ετοιμάζει ηλεκτρικό super GT