Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq

ΝΕΑ

Εντός του έτους τα νέα Skoda Superb και Kodiaq

ΝΕΑ

Η Skoda προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο της μειωμένης δραστηριότητάς της εξαιτίας του νέου κορωνοϊού και της έλλειψης ημιαγωγών και το 2023 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος γι’ αυτή.

Advertisement
Advertisement

Στη Skoda, βρίσκουν σταδιακά τον ρυθμό τους. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του έτους θα παρουσιαστούν τόσο το καινούργιο Kodiaq όσο και το νέο Superb, δηλαδή τα δύο κορυφαία μοντέλα της στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Όπως ανακοινώθηκε, στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα παρουσιαστούν οι νέες γενιές των δύο μοντέλων, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο εξέλιξης τους. Σύμφωνα με όσα είναι ήδη γνωστά, αυτά θα είναι διαθέσιμα και σε έκδοση με Plug-in υβριδικό σύστημα.

Βεβαίως, το Superb διατίθεται ήδη σε αυτή την εκδοχή αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει για το Kodiaq. Το δεύτερης γενιάς SUV μοντέλο τής Skoda θα έχει το PHEV σύστημα το οποίο διαθέτει ο Όμιλος Volkswagen, κάτι που θα συμβάλλει στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και στη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, αυτά τα δύο μοντέλα δεν θα είναι τα μόνα τα οποία θα παρουσιάσει εφέτος η τσεχική εταιρεία. Εντός των προσεχών μηνών θα παρουσιαστούν και τα επανασχεδιασμένα Scala και Kamiq.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Klaus Zellmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, η δραστηριότητα των ανθρώπων της εταιρείας θα συνεχιστεί και με την παρουσίαση της έκδοσης «Laurin & Klement» για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq, το οποίο θα αποκτήσει μια πολυτελέστερη εικόνα.

Advertisement

Τέλος, ο Zellmer ανέφερε ότι εντός του 2024 θα δούμε την επανασχεδιασμένη Octavia, ενώ το επόμενο μεγάλο σχέδιο τής εταιρείας αφορά στα δύο καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα παρουσιαστούν εντός του 2026. Το ένα θα είναι το Elroq, το όχημα πόλης το οποίο θα είναι ο διάδοχος του Citigo iV, και το δεύτερο το νέο επταθέσιο SUV το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο Vision 7S.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το Skoda Fabia Monte Carlo στη χώρα μας;
Μεγάλη οικονομία και τεράστια αυτονομία στο Skoda Kamiq G-Tec
Skoda Student Car: Tο αυτοκίνητο των ονείρων τους

Advertisement