Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Renault Megane eVision

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντατικές δοκιμές για το Renault Megane eVision

ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Renault Megane eVision

ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του φουτουριστικού, αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Renault, το οποίο αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της πρωτότυπης εκδοχής του αμιγώς ηλεκτρικού Renault Megane eVision, η γαλλική εταιρεία προλειαίνει το έδαφος και για την παρουσίαση της εκδοχής που θα τεθεί στη διάθεση του κοινού.

Προτού, ωστόσο, συμβεί αυτό, το μοντέλο υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι τομείς που χρήζουν βελτίωσης, αλλά και να εξεταστεί η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Οι δοκιμές του μοντέλου δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους «κατασκόπους» του Autocar, οι οποίοι απαθανάτισαν το Megane eVision, ντυμένο με τον καμουφλαρισμένο «μανδύα» του.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της γαλλικής εταιρείας, το καμουφλάζ δεν… πετυχαίνει πολλά. Αυτό διότι, όπως έχει γνωστοποιηθεί από επίσημα χείλη, η έκδοση που θα τεθεί σε μαζική παραγωγή θα είναι κατά 95% όμοια με το πρωτότυπο μοντέλο.

Ως εκ τούτου θα φέρει μήκος 4,21 μ., πλάτος 1,8 μ. και ύψος 1,50 μ. Θα φέρει φουτουριστική εμφάνιση με ρηξικέλευθα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω), η οροφή θα φέρει έντονη κλίση προς τα πίσω, ενώ στα πλευρά θα δεσπόζουν ζάντες 20 ιντσών με ακτίνες σε σχήμα προπέλας.

Advertisement

Επιπροσθέτως θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-EV που αναπτύχθηκε από τη Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance και θα «φορά» έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τον μπροστινό άξονα. Η ισχύς θα αντιστοιχεί σε 217 ps και 300 Nm ροπής, ενώ θα εφοδιάζεται με 450 χλμ. αυτονομίας χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh.

Σημειώνεται πως το μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη γαλλική πόλη Ντουάι, ενώ θα διατεθεί στην αγορά προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Renault Espace F1: Μια μοντέρνα εκδοχή του πολυμορφικού των 800 ps
Renault Kiger: Σπορτίφ και ευρύχωρο (video)
Δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG

 

Advertisement