Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Ioniq 6 έσπασε τα ταμεία

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Hyundai Ioniq 6 έσπασε τα ταμεία

ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Ioniq 6 έσπασε τα ταμεία

ΝΕΑ

Tο νέο Ioniq 6 αποδεικνύεται ευθύς εξαρχής εξαιρετικά δημοφιλές σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Οι προπαραγγελίες για το ολοκαίνουργιο Hyundai Ioniq 6 στη Νότια Κορέα, το πρώτο 24ωρο της διάθεσής του, έφτασαν τις 37.466, νούμερο που είναι ένα νέο, εκπληκτικό ρεκόρ και μάλιστα σημαντικά πιο υψηλό από τις 23.760 προπαραγγελίες του Hyundai Ioniq 5.

Αν μη τι άλλο, είναι μια σαφής ένδειξη του ότι το Hyundai Ioniq 6 έτυχε καλής υποδοχής και ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για το μοντέλο αλλά και γενικότερα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως όσες από τις προπαραγγελίες «μετατραπούν» σε παραγγελίες, υπολογίζεται πως θα αφορούν σε αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το τέλος του 2023. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο το Hyundai Ioniq 6 παρουσιάστηκε στο Busan Motor Show.

Advertisement
Advertisement

Το σεντάν που βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP, θα είναι διαθέσιμο με δύο εκδόσεις μπαταριών με χωρητικότητα 53,0 και 77,4 kWh, ενώ χάρη στην πολύ καλή αεροδυναμική, αναμένεται να προσφέρει μια αρκετά καλή αυτονομία έως και 610 χιλιόμετρα κατά WLTP. Υπάρχουν επίσης δύο επιλογές μονάδας μετάδοσης κίνησης, είτε με μονό κινητήρα και μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς είτε με διπλό κινητήρα και κίνηση σε όλους τους τροχούς που θα εμφανίζει ισχύ 325 ίππων και θα κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα 5,1 δευτερόλεπτα.

Οι τιμές στη Νότια Κορέα, αφού συμπεριληφθούν οι τοπικές επιδοτήσεις, ξεκινούν οριακά πάνω από τις 39.000 ευρώ για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία. Η επίσημη έναρξη των πωλήσεων στην Κορέα, έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ στις ΗΠΑ που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά την οποία «στοχεύει» η Hyundai, το Ioniq 6 θα εμφανιστεί το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Ford Puma vs Hyundai Kona vs Peugeot 2008 vs Toyota Yaris Cross Hybrid
Γιατί το νέο Hyundai Ioniq 6 θα αφήσει εποχή; (+video)
H Hyundai ετοιμάζει φτηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Advertisement