Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένας χρόνος χωρίς τη Βασίλισσα του Nurburgring (+video)

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας χρόνος χωρίς τη Βασίλισσα του Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Ένας χρόνος χωρίς τη Βασίλισσα του Nurburgring (+video)

ΝΕΑ

Στις 16 Μαρτίου 2021, η Sabine Schmitz έχασε τη μάχη για τη ζωή της σε ηλικία μόλις 51 ετών, αφού διαγνώστηκε το 2017 πως έπασχε από την επάρατη νόσο και εμείς θα τη θυμόμαστε για πάντα να γυρίζει στην αγαπημένη της πίστα.

Advertisement
Advertisement

Με το παρατσούκλι «Βασίλισσα του Nurburgring», η Schmitz «έγραφε» περίπου 1.200 γύρους κάθε χρόνο στο αγαπημένο της Ring.

Η Sabine Schmitz έγινε γνωστή σε όλο το petrolhead κοινό παγκοσμίως, μετά την εμφάνισή της σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο στόχος ήταν να καταρριφθεί ο χρόνος του Jeremy Clarkson για ένα γύρο στην διάσημη πίστα με μια Jaguar S-Type. Μάλιστα, το εγχείρημα προέβλεπε πως η Schmitz θα οδηγούσε ένα Ford Transit με μόλις 136 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η γνώση της πίστας που είχε όμως η Schmitz, ήταν το καλύτερο αντιστάθμισμα στη διαφορά ισχύος των αυτοκινήτων που θα οδηγούσε εκείνη, σε σχέση με την Jaguar του κεντρικού παρουσιαστή, που για την ιστορία είχε κάνει χρόνο 10 λεπτά της ώρας. Μετά από αρκετές προσπάθειες, η Schmitz κατάφερε να συμπιέσει το χρόνο του Transit σημαντικά και να τον φέρει να είναι μόλις κατά 8 δευτερόλεπτα αργότερο.

Η επίδοση αυτή όμως ακόμα μνημονεύεται και εμείς, ως φόρο τιμής, την επαναφέρουμε για να θυμηθούμε την εκλιπούσα, που μέσα στα σημαντικότερά της επιτεύγματα, καταγράφεται η κατάκτηση της νίκης για πρώτη φορά από γυναίκα, στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring το 1996. Κατόπιν και για σειρά ετών, η Schmitz οδηγούσε το ένα από τα δύο «ring taxi», δίνοντας την ευκαιρία σε όσους από τους επισκέπτες της πίστας το επιθυμούσαν, να κάνουν μια πραγματικά γρήγορη βόλτα στη θρυλική γερμανική πίστα, με μια BMW M5 (E60).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψήφισμα για βάφτιση στροφής του Nurburgring με το όνομα της Sabine Schmitz
Έτσι κάνουν τα εντυπωσιακά πλάνα στο Top Gear (+video)
Ford Transit Custom: Το best seller στα ελαφρά επαγγελματικά

Advertisement

 

 

 

Advertisement