Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι κάνουν τα εντυπωσιακά πλάνα στο Top Gear (+video)

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι κάνουν τα εντυπωσιακά πλάνα στο Top Gear (+video)

ΝΕΑ

Έτσι κάνουν τα εντυπωσιακά πλάνα στο Top Gear (+video)

ΝΕΑ

Με ένα «πίσω από τις κάμερες» video, οι συντελεστές του δημοφιλούς τηλεοπτικού σόου Top Gear μας δείχνουν πως γυρίζονται τα πλάνα που δείχνουν τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν πιο γρήγορα από ότι στην πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως η ταχύτητα δύσκολα αποτυπώνεται σε video αλλά αν υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής εκπομπής του Top Gear, John Richards, εξηγεί πώς ο ίδιος και η ομάδα του, κάνει να φαίνονται τόσο συναρπαστικά τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στα κλιπ. Μια βασική προϋπόθεση για να έχει κανείς πολύ καλό υλικό στα χέρια του μέχρι να φτάσει η ώρα του μοντάζ, είναι να καταγράφεται όσο το δυνατόν περισσότερη κίνηση με την κάμερα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βλέπεις μέσα από το φακό, όχι μόνο το αυτοκίνητο να κινείται αλλά και το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Μια πολύ δυνατή εικόνα που προκύπτει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, είναι όταν η κάμερα βρίσκεται πάνω σε αυτοκίνητο που προπορεύεται εκείνου που θέλει να δείξει η παραγωγή. Το λεγόμενο στα καθ’ ημάς, «tracking» που στην προκειμένη περίπτωση, οι βρετανοί του Top Gear ονομάζουν «Joust». Πλέον, η τεχνολογία δίνει λύσεις προκειμένου να γίνει με περισσότερη ασφάλεια το κάθε γύρισμα που παλιότερα είχε αρκετό ρίσκο, μια και ο χειρισμός των ειδικών drones για τις ανάγκες της φιλμογράφησης, φέρνει εντυπωσιακές εικόνες με το μίνιμουμ της προσπάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ο Loeb επιστρέφει με την M-Sport το 2022 (+video)
Όταν ο Boris Johnson ήταν καλεσμένος στο Top Gear (video)
ΚΤΕΟ Autovision: Με Online ραντεβού (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement