Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψήφισμα για βάφτιση στροφής του Nurburgring με το όνομα της Sabine Schmitz

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψήφισμα για βάφτιση στροφής του Nurburgring με το όνομα της Sabine Schmitz

ΝΕΑ

Ψήφισμα για βάφτιση στροφής του Nurburgring με το όνομα της Sabine Schmitz

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες μετά την απώλεια της Sabine Schmitz δημοσιοποιήθηκε ψήφισμα που ζητά να δοθεί το όνομα της σε μια στροφή της πίστας του Nurburgring και το οποίο από την πρώτη κιόλας ημέρα έλαβε χιλιάδες υπογραφές

Advertisement
Advertisement

Η είδηση της απώλειας της βασίλισσας του Nurburgring, Sabine Schmitz, μόλις στα 51 της χρόνια ήρθε σαν κεραυνός πριν από λίγες ημέρες. Η αγάπη των χιλιάδων φίλων της διακεκριμένης γερμανίδας οδηγού εκτός από τα μηνύματα που κατέκλισαν το διαδίκτυο αποτυπώνεται και από μια ακόμα σημαντική κίνηση που θα παντρέψει για πάντα το όνομά της με την πίστα η οποία χαρακτήρισε την καριέρα της.

Η ιστοσελίδα Change.org η οποία φιλοξενεί διαδικτυακές ψηφίσματα για διάφορα ζητήματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη πρόσθεσε το αίτημα σχετικά με την βάπτιση μιας στροφής του Nurburgring με το όνομα της Schmitz. Η πρωτοβουλία για την ψηφοφορία ανήκει στον Dale Lomas, διαχειριστή της ιστοσελίδας «Bridge to Gantry» το περιεχόμενο της οποίας εστιάζει στην Πράσινη Κόλαση.

Sabine Schmitz

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη του κοινού προς τη Schmitz αποδεικνύεται από το γεγονός πως μόλις την πρώτη ημέρα ανάρτησης του αιτήματος συγκεντρώθηκαν σχεδόν 13.000 ψηφιακές υπογραφές. Αυτό επέτρεψε στον Lomas να σημειώσει στο blog του πως το αίτημα βρίσκεται πλέον επίσημα στο ραντάρ της διοίκησης του Nurburgring.

Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προδιαγράψουμε το αποτέλεσμα που θα έχει η ψηφοφορία όπως και να υποθέσουμε την στροφή που πιθανά θα χριστεί υποψήφια για την ονοματοδοσία. Σε κάθε περίπτωση μια θετική εξέλιξη είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει μια ακόμα αναγνώριση της βαρύτητας που έχει το όνομα της Schmitz στην ιστορία της θρυλικής πίστας του Nurburgring. Αξίζει να θυμίσουμε πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Nurburg που περιβάλλεται από την πίστα ενώ μεταξύ άλλων το 1996 έγινε η πρώτη γυναίκα οδηγός που κέρδισε την γενική κατάταξη του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring. Το 1998 έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το πρωτάθλημα αντοχής VLN Endurance Championship ενώ έγινε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από την συμμετοχή της στη διάσημη αυτοκινητική εκπομπή Top Gear. Πατώντας εδώ μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα του ψηφίσματος.

Sabine Schmitz

Advertisement

Διαβάστε επίσης
H Mercedes-AMG GT Black Series κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)
Σπάνιο Peugeot 207 Spider εντοπίζεται στο Nurburgring (video)
Μια περίεργη 911 «συνελήφθη» στο Nurburgring (VIDEO)