Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Toyota Prius με έξτρα δορυφορικό πιάτο

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Toyota Prius με έξτρα δορυφορικό πιάτο

ΝΕΑ

Ένα Toyota Prius με έξτρα δορυφορικό πιάτο

ΝΕΑ

Όπως μπορείτε να δείτε η φαντασία ορισμένων οδηγών δεν έχει όριο.

Advertisement
Advertisement

Μία μοναδική πατέντα σκέφτηκε ένας οδηγός/κάτοχος ενός Toyota Prius στην πολιτεία της Καλιφόρνια, ο οποίος για να έχει καλύτερο σήμα wi-fi αποφάσισε να τοποθετήσει στο εμπρός καπό του ηλεκτρικού μοντέλου μία δορυφορική κεραία, το γνωστό μας πιάτο.

Όταν η Τροχαία Εθνικών Οδών της Καλιφόρνια σταμάτησε για έλεγχο τον ιδιοκτήτη του κόκκινου Toyota Prius, ο ίδιος ρωτήθηκε εάν το δορυφορικό πιάτο στο καπό εμποδίζει το οπτικό πεδίο κατά την οδήγηση και με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε: «Μόνο στις δεξιές στροφές».

Κοιτώντας πιο ενδελεχώς, οι αξιωματικοί της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι η κεραία διέθετε το λογότυπο της υπηρεσίας Starlink, που ανήκει στην εταιρεία του Elon Musk, Space X και που θα προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρων. Ο κάτοχος του Prius, ο οποίος έλαβε και το ανάλογο χρηματικό πρόστιμο, δήλωσε πως η τοποθέτηση της κεραίας είχε σκοπό να μπορεί να συνδεθεί με την προαναφερθείσα υπηρεσία, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Advertisement
Advertisement

Να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία Starlink είναι διαθέσιμη σε 12 χώρες, με ενεργά μέλη που ξεπερνούν τις 70.000, έχοντας 1.300 δορυφόρους που προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης κοντά στα 100 Mbps. Προς το παρόν, η μητρική SpaceX δεν έχει πάρει έγκριση για να τοποθετήσει δορυφορικούς δίσκους σε κινούμενα οχήματα, όμως η εταιρεία δοκιμάζει παρόμοιες δυνατότητες σε περιπτώσεις εμπορικής χρήσης, όπως φορτηγά, πλοία και επιβατικά αεροσκάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Geely κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για αυτόνομα αυτοκίνητα
Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!
Volvo On Call: Όλο το αυτοκίνητο στην… παλάμη σας!

Advertisement