Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Geely κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για αυτόνομα αυτοκίνητα

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Geely κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για αυτόνομα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Geely κατασκευάζει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς για αυτόνομα αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Geely επενδύει το τελευταίο διάστημα στην αυτόνομη οδήγηση, γι αυτό ακριβώς τον λόγο, δαπανά το ποσό των 2,27 δισεκατομμυρίων γιεν (326 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής δορυφόρων στην Κίνα. Ενδιαφέρον…

Advertisement
Advertisement

 

Το εργοστάσιο θα είναι επιφορτισμένο με την κατασκευή δορυφόρων χαμηλής τροχιάς ικανών να παράσχουν αυτόνομα αυτοκίνητα με ακριβή δεδομένα, αναφέρει χαρακτηριστικά η Autonews Europe. Η Geely είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ιδιοκτησία της Volvo και ανάλογες επενδύσεις στη Daimler. Η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει 500 δορυφόρους ετησίως έως το 2025. Ο βραχίονας της συγκεκριμένης τεχνολογίας της Geely ξεκίνησε αρχικά από τη Geespace, ερευνώντας και δοκιμάζοντας ουσιαστικά δορυφόρους χαμηλής τροχιάς το 2018. Σήμερα υπάρχουν περίπου 300 άτομα που καταπιάνονται με το project, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δήλωσε ότι η Geespace θα ξεκινήσει την έναρξη του εμπορικού δορυφορικού δικτύου χαμηλής τροχιάς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς μπορούν να κάνουν είναι να προσφέρουν διασύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο, ακριβείς δυνατότητες πλοήγησης και cloud computing για αυτοκίνητα με αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης. Θα παρέχουν επίσης συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας όταν πρόκειται για γρήγορες ενημερώσεις λογισμικού σε ότι αφορά στα οχήματα. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα παραγωγής, η Geely άρχισε πρόσφατα τις πωλήσεις για το SUV Icon ένα compact ελεύθερου χρόνου για την αγορά της Κίνας, όταν δέχτηκε πάνω από 30.000 προ-παραγγελίες. Το Icon είναι διαθέσιμο με μια σουίτα έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, η οποία διαθέτει 12 υπερηχητικά ραντάρ, ραντάρ χιλιομετρικού κύματος και 5 κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Αυτοί οι αισθητήρες υποστηρίζουν επίσης το Intelligent Cruise Control, το σύστημα διατήρησης λωρίδων, το αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης αλλά και το σύστημα αναγνώρισης πεζών.