Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα πολυτελές γιότ με ιστορία

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα πολυτελές γιότ με ιστορία

ΝΕΑ

Ένα πολυτελές γιότ με ιστορία

ΝΕΑ

Το κατασχεμένο Superyacht του Flavio Briatore είναι ένα πλωτό πολυτελές θέρετρο.

Advertisement
Advertisement

Αν ενδιαφέρεστε ενοικιάζεται για 330.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ο κόσμος της Formula 1 έχει πολλά σπουδαία ονόματα, αλλά και μερικά πολύ αμφιλεγόμενα, ο Flavio Briatore βρίσκεται σε αυτή τη δεύτερη λίστα. Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός επιχειρηματίας, τώρα 72 ετών, κατάφερε να γίνει επικεφαλής των ομάδων Benetton Formula και Renault F1, αποκλείστηκε από τα Grand Prix  ως αποτέλεσμα του σκανδάλου Crashgate το 2008 και φέτος επιστρέφει ως πρεσβευτής της Formula 1.

Ωστόσο, τώρα δεν μας ενδιαφέρουν τα κατορθώματά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά το σούπερ γιοτ που ήταν κάποτε δικό του: το Force Blue.

Advertisement
Advertisement

Το δημιούργημα της Royal Denship, που κατασκευάστηκε το 2002, είναι ένα από τα πιο διάσημα Superyacht εκεί έξω. Όχι, μόνο γιατί ανήκε στον Briatore, αλλά γιατί το άρπαξαν με επεισοδιακό τρόπο οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο , στη δεκαετία του 2010 ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε το γιοτ ως ιδιωτική του κατοικία, παρά το γεγονός ότι είχε καταχωρίσει πως ήταν σε ναύλωση. Έτσι απέφευγε να πληρώνει φόρο όταν αγκυροβολούσε σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Το σκάφος κατασχέθηκε το 2010 και προς το παρόν δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκει (κάποιοι λένε ότι τώρα ανήκει στον Bernie Ecclestone).

Advertisement

Τώρα πλέει στις θάλασσες της Μεσογείου το καλοκαίρι και στις ακτές του Άμπου Ντάμπι, της Ντόχα και των Μαλδίβων το χειμώνα. Αυτή τη φορά, με πραγματική ναύλωση, για να νοικιαστεί από όσους χρειάζονται ξεκούραση με αντάλλαγμα 330.000 ευρώ  την εβδομάδα.

Advertisement

Το Force Blue υποβλήθηκε σε μεγάλη ανακαίνιση φέτος και έχει εορταστικό φωτισμό, στο κατάστρωμα της γέφυρας, μια αίθουσα κινηματογράφου- βίντεο παιχνιδιών 7 ατόμων, ανοιχτό χώρο χαλάρωσης και ηλιοθεραπείας και μια τεράστια πισίνα.

Επιπλέον, έχει πλήρωμα έως 21 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της μασέρ και της αισθητικού. Το πλήρωμα συνήθως εξυπηρετεί τις ανάγκες έως και 12 μόνιμων επισκεπτών, που φιλοξενούνται στις έξι καμπίνες. Όμως, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να προσκληθούν στο πλοίο είναι πολύ μεγαλύτερος: για παράδειγμα έως 60 για ένα δείπνο.

Advertisement

Το σκάφος έχει μήκος 70 μέτρων (230 πόδια) και κινείται με ένα ζευγάρι κινητήρων Caterpillar που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων (29 χλμ./ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Με ποια αυτοκίνητα πάνε οι οδηγοί στους αγώνες;
Andretti: Υπερβολικά ισχυρός ο Wolff
Hamilton: Οι χειρότεροί μου φόβοι επιβεβαιώθηκαν στο Άμπου Ντάμπι (+video)