Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Rivian R1T βοηθός σε χειρουργική επέμβαση!

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Rivian R1T βοηθός σε χειρουργική επέμβαση!

ΝΕΑ

Ένα Rivian R1T βοηθός σε χειρουργική επέμβαση!

ΝΕΑ

Το Rivian R1T, θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αμιγώς ηλεκτρικά pickup οχήματα. Δεν έχει τύχει της ίδιας ευρείας αντιμετώπισης όσο άλλοι άμεσοι ανταγωνιστές του, όμως απέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένα αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Η Rivian, ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό να εμπλακεί επιχειρηματικά στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Η πορεία της μέχρι τη δημιουργία του R1T, του πρώτου μοντέλου της, ήταν πολύχρονη καθώς παρουσιάστηκε το 2018 και η κατασκευή του  άρχισε το 2021.

Μία από τις δυνατότητες που έχει το αυτοκίνητο είναι ότι ο οδηγός του και οι επιβάτες του μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια των μπαταριών του για να τροφοδοτούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όταν βρίσκονται σε μέρος όπου δεν υπάρχει πρίζα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η δυνατότητα είναι βολική αλλά μάλλον τετριμμένη και ίσως ανούσια μπροστά σε άλλες πολύ ουσιαστικότερες περιπτώσεις στις οποίες το R1T μπορεί αποτελέσει την πηγή ενέργειας. Μια τέτοια αντιμετώπισε ο χειρουργός Christopher Yang και η ιατρική ομάδα του για μια επέμβαση σε ασθενή τους.

Ο Yang εργάζεται σε μια κλινική στο Όστιν, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας (ΗΠΑ) ως ασκούμενος ουρολόγος και πριν από λίγο καιρό απέκτησε ένα Rivian R1T με το οποίο μετακινείται καθημερινά. Με τους συνεργάτες του προετοιμάζονταν να κάνουν μια αγγειοεκτομή σε ασθενή τους, ωστόσο λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Advertisement

Ο γιατρός, πρότεινε να αναβληθεί η διαδικασία αλλά ο ασθενής δεν συμφώνησε, καθώς είχε πάρει άδεια από τη δουλειά του για εκείνη την ημέρα και δεν θα μπορούσε να το επαναλάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αναζητώντας λύση, ένα μέλος της ιατρικής ομάδας πρότεινε να χρησιμοποιηθεί το R1T ως πηγή ενέργειας για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Advertisement

Ο ασθενής συμφώνησε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα! Ο Yang, σε συνέντευξή του, είπε ότι ήταν τυχεροί επειδή η καθορισμένη θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου έτυχε να είναι κοντά στο δωμάτιο που θα γινόταν η επέμβαση.

Το R1T έχει τέσσερις υποδοχές για τη ρευματοληψία από αυτό, τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο πλάι της καρότσας του. Έτσι, με τη χρήση μπαλαντέζας κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την επέμβαση και ο ηλεκτροκαυτηριασμός ήταν επιτυχής, όπως έγραψε ο χειρουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα
Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T