Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα

Mobility

Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα

Mobility

Η τεχνολογία για την αυτόνομη μετακίνηση που χρησιμοποιεί η Rivian στα μοντέλα της, θα κοστίζει εφ άπαξ 8.700 ευρώ για να έχει την υποδομή το κάθε αυτοκίνητο και θα έχει και μια μηνιαία συνδρομή της τάξης των 480 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για να σχέδια της Rivian που σχετίζονται με την τεχνολογία της αυτόνομης μετακίνησης των μοντέλων της.

Από μια σειρά εγγράφων που η εταιρεία κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προέκυψε πως το πρώτο εξάμηνο του 2021, η Rivian σημείωσε καθαρή ζημιά 994 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ συγκέντρωσε 48.390 προπαραγγελίες για τα R1T και R1S από τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Από αυτά τα έγγραφα προέκυψε και η είδηση πως η Rivian εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει τη δυνατότητα της αυτόνομης μετακίνησης, με ένα μοντέλο συνδρομητικής υπηρεσίας.

Η λογική πίσω από αυτή την προσέγγιση του θέματος της αυτονομίας, έγκειται στο ότι οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα οφέλη της μόνο τις περιόδους που θα τα χρειάζονται. Σημειώνεται επίσης πως το ίδιο κοστολόγιο χοντρικά, ισχύει και για τα αντίστοιχα δεδομένα που προσφέρει η Tesla στα μοντέλα της. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Level 3 της Rivian αναμένεται να χρησιμοποιήσει 11 κάμερες, 12 αισθητήρες υπερήχων, 5 ραντάρ και κεραία GPS υψηλής ακρίβειας.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T
Rivian R1S: Ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 660 km

 

Advertisement

 

 

Advertisement