Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Mazda MX-5 για εκτός δρόμου περιηγήσεις

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Mazda MX-5 για εκτός δρόμου περιηγήσεις

ΝΕΑ

Ένα Mazda MX-5 για εκτός δρόμου περιηγήσεις

ΝΕΑ

Έχουμε δει αρκετές ανορθόδοξες κατασκευές εκτός δρόμου, το κοινό σημείο όλων είναι ότι όσο ασυνήθιστες και αν είναι, διαθέτουν σοβαρές τροποποιήσεις για off road χρήση. Tο Mazda MX-5 RF τι προσθέτει;

Advertisement
Advertisement

To ιαπωνικό roadster υπόσχεται αλλόκοτα πράγματα, καθώς μπόρεσε να κατακτήσει το Imogene Pass του Κολοράντο, ένας άγριας ομορφιάς βουνό με δύσβατα μονοπάτια αντί για δρόμους…

Το πιο εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο Miata είναι ότι χρησιμοποιεί την εργοστασιακή ανάρτηση. Οι μόνες αναβαθμίσεις για εκτός δρόμου περιηγήσεις που διαθέτει είναι οι ζάντες Sparco και τα ελαστικά παντός εδάφους Falken 27 ιντσών.

Εξωτερικά, οι μόνες διαφοροποιήσεις που προσφέρει σε σχέση με τα γνωστά μας Miata είναι η νέα διαμόρφωση των φτερών προκειμένου οι θόλοι να φιλοξενήσουν τους μεγάλους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο The Drive για τη διαδικασία τροποποίησης του ελαφριού αμαξώματος, ο ιδιοκτήτης Joel Gat είπε: «Αφαίρεσα τις πλαϊνές ποδιές, έκοψα τις επενδύσεις των φτερών και με λίγη αγάπη γεννήθηκε αυτό το ιδιαίτερο MX-5 που βλέπετε».

Και όσον αφορά το σκεπτικό πίσω από την ύπαρξη αυτού του αυτοκινήτου; «Ταξιδεύω σε πολλές ορεινές περιοχές και δύσβατα μέρη, έτσι, προτιμώ να έχω κάτι διασκεδαστικό στα χέρια μου για να οδηγώ.

Τι ωφελεί ένα διασκεδαστικό Miata για το 90% του ταξιδιού, αν δεν μου προσφέρει και το τελευταίο 10% μακριά από την άσφαλτο;» είπε ο Gat σε συνέντευξή του στο Grassroots Motorsports.

Advertisement

“Το off-roading ενός Miata απαιτεί λίγη προσοχή στο πέρασμα ποταμών ούτως ώστε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ βαθύ!”, πρόσθεσε.

Advertisement

“Όταν είμαι εκτός δρόμου, πρέπει να εξισορροπήσω τη φόρα του αυτοκινήτου – επειδή η κίνηση στους πίσω τροχούς δεν προσφέρει μεγάλη πρόσφυση – με την ανάγκη να μην χτυπάω το κάτω μέρος του σε κάθε βράχο και σκληρή επιφάνεια”, τόνισε με έμφαση.

Μετά απ’ όλα αυτά, σαν να μην έχει αποδειχθεί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι αρκετά ικανό μακριά από τον πολιτισμό, σύμφωνα με έναν συντάκτη στο άρθρο της Grassroots Motorsports που γνωρίζει καλά τον Gat, ο τελευταίος επιθυμεί να προσθέσει στην ανάρτηση του MX-5 ένα νέο σύνολο αμορτισέρ Fox για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κίνηση εκτός δρόμου. Η τρέλα δεν πάει στα βουνά, ή μήπως όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda MX-5: Η ιστορία του μέσα σε 71 δευτερόλεπτα
Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα Mazda MX-5 V6;
H Marsien μοιάζει με 959 και είναι μια off road Porsche 911

Advertisement