Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IAA 2021: Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που θα δούμε στο Μόναχο!

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

IAA 2021: Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που θα δούμε στο Μόναχο!

ΝΕΑ

IAA 2021: Αυτά είναι τα σημαντικότερα νέα μοντέλα που θα δούμε στο Μόναχο!

ΝΕΑ

H IAA Internationale Automobil-Ausstellung ή (IAA – International Automobile Exhibition 7-12 Σεπτεμβρίου), έστω και σε ανοιχτό χώρο για το κοινό, θα είναι η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου μεγάλης κλίμακας που θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη από την έναρξη της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Μία πρώτη ματιά της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Μόναχο, μας αποκαλύπτει πολλά και σημαντικά μοντέλα κυρίως ηλεκτρικά. Κια παρά τις ηχηρές απουσίες εταιρειών, οι Γερμανοί θα τα δώσουν όλα…

Η Mercedes-Benz φαίνεται να κυριαρχεί στις εταιρίες, με τουλάχιστον πέντε πρεμιέρες υψηλού επιπέδου. Όμως το παρών θα δώσουν και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές. Δείτε στο newsauto.gr, τα πιο σημαντικά μοντέλα που θα παρουσιαστούν στην πρώτη έκθεση αυτοκινήτου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Audi: Η Έννοια της Grand Sphere

Το concept Grand Sphere είναι το όραμα της Audi για έναν πλήρως ηλεκτρικό, αυτόνομο διάδοχο του πολυτελούς saloοn A8. Αναπτύχθηκε με την κωδική ονομασία «Landjet» από την Audi’s Project Artemis. Το πρωτότυπο, που θα παρουσιαστεί στο Μόναχο θα εκφράζει την πρώτη από τις τρεις έννοιες της «Grand Sphere», που θα παρουσιάσει το επόμενο έτος η Audi ως προεπισκόπηση των κορυφαίων μοντέλων με δυνατότητες αυτόνομης κίνησης τέταρτου επιπέδου.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμη concept είναι το A6 e-tron, που είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τους προηγούμενους μήνες. Σε αυτό προσθέστε το μεσαίο σπορ RS3 με 400 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής για 290 χλμ. /ώρα.

BMW: Το i4 σε δύο εκδόσεις

Ηλεκτρική και οδηγική απόλαυση. Αυτή είναι η προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η μάρκα του Μονάχου για την i4, ένα σπορ sedan/coupé που επαναπροσδιορίζει τα τυπικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων BMW σε ηλεκτρικό mode. Το τετράθυρο ηλεκτρικό θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο σε δύο διαφορετικές παραλλαγές, το i4 eDrive40 και το i4 M50. Τα δύο i4 προσφέρουν την ίδια ηλεκτροκίνητη τεχνολογία 340 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς για το i4 eDrive40 και 590 χιλιόμετρα αυτονομίας, ή τετρακίνηση 544 ίππους για το ισχυρότερο i4 M50 και 510 χιλιόμετρα αυτονομίας.

CURPA: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Born και το νέο UrbanRebel Concept

Advertisement

Το πεντάθυρο ηλεκτρικό μοντέλο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ομίλου VW: Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB (την ίδια με τα ID.3 και ID.4) αλλά ο σχεδιασμός και οι τεχνικές προδιαγραφές έχουν σπορ γεύση. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Advertisement

Το Born θα προσφέρεται σε 2 παραλλαγές με κίνηση στους πίσω τροχούς των 150 ίππων ή 204 ίππων με 310 Nm ροπής και τρεις τύπους μπαταρίας. Με τις μπαταρίες 77 kWh, η αυτονομία είναι 540 χιλιόμετρα αλλά στην πόλη μπορεί να φτάσει έως και 780 χιλιόμετρα. Για την έκδοση 58 kWh η τιμή είναι 420 χλμ, ενώ η βασική έκδοση 45 kWh σταματά στα 340 χλμ.

Το το νέο UrbanRebel Concept  δίνει μια πρώτη γεύση για την μελλοντική σχεδιαστική γραμμή του ηλεκτρικού οχήματος πόλης, που θα λανσαριστεί το 2025. Πρόκειται για ένα Concept συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα και επιδόσεις, με τη συναρπαστική αισθητική της Cupra.

Advertisement

Dacia Jogger: Nέο 7θέσιο

Η Dacia πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην κατηγορία 7θέσιων SUV, αποκαλύπτοντας το Jogger, ένα μοντέλο που υπόσχεται άνετες και περιπετειώδεις μετακινήσεις. Με μεγάλη απόσταση από το έδαφος, θέσεις για έως και 7 επιβάτες, πλούσια φαρέτρα συστημάτων ασφαλείας και στιβαρή δομή, το Jogger ζητά την προσοχή του αγοραστικού κοινού και συγκεκριμένα των πολυμελών οικογενειών με εκδρομικές ανησυχίες.

Mercedes-Benz: Επίθεση EQ

Η EQE αναμένεται να πωληθεί το 2022. ‘Εχει σιλουέτα εμπνευσμένη από την EQS και την  πρακτικότητα της E-Class. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική EVA, με έντονη πολυτέλεια. Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της σειράς Ε, θα προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό από το αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Επιπλέον θα περιλαμβάνει μια παραλλαγή της νέας οθόνης ψυχαγωγίας Hyperscreen της μάρκας – που εκτείνεται στο πλάτος του ταμπλό. Το μοντέλο θα πλαισιώνεται με ένα SUV με το σήμα EQE το 2022.

Η επίθεση EQ της Merc επεκτείνεται στο μοντέλο με τη μεγαλύτερη διάρκεια στην γκάμα της. Την G-Class η οποία θα έχει μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή το 2024. Το «EQG» θα προβληθεί ως concept στην έκθεση του Μονάχου, αλλά δεν προβλέπουμε να είναι πολύ διαφορετικό στην εμφάνιση από το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί σήμερα.

Mercedes-benz-amg-eqs

Mercedes-AMG EQS

Η AMG θα παρουσιάσει το πρώτο της EV και θα δημιουργήσει έναν πνευματικό διάδοχο της V65 που κινεί την S65. Η απόδοση ανεβαίνει πάνω από τους 516 ίππους, με ζάντες ως μέρος του πακέτου στυλ AMG, με χαμηλότερη ανάρτηση και φρένα για να δώσετε στο μεγάλο σαλόνι κάποια sport χαρακτηριστικά.

Επίσης θα υπάρχει ένα preview του EQS SUV, ένας ανταγωνιστής της BMW iX, που εστιάζει στην πολυτέλεια και θα κάνει πρεμιέρα ως Maybach, πιθανότατα σε πρωτότυπη μορφή στην έκθεση του Μονάχου.

Το MINI la Vision Urbanaut κάνει ντεμπούτο

Μια ιδέα αφιερωμένη στην αστική κινητικότητα. Οι πληροφορίες είναι λίγες μικρές, αλλά από την εικόνα, μπορείτε να αναγνωρίσετε το όχημα: Είναι το Vision Urbanaut που παρουσιάστηκε σε εικονική μορφή τον Νοέμβριο του 2020 και τώρα μετατράπηκε σε ένα πρωτότυπο. Για να υλοποιήσουν το Vision Urbanaut, οι τεχνικοί φαντάστηκαν μια ιδέα κινητικότητας βασισμένη σε τρεις διαφορετικές στιγμές Mini.

Στην πρώτη λειτουργία (Chill), το Urbanaut μετατρέπεται σε χώρο χαλάρωσης για εκμετάλλευση σε στάση, ενεργοποιώντας στοιχεία που θυμίζουν τον κόσμο της φύσης. Στο κομμάτι του Wanderlust, όλα είναι αφιερωμένα σε ταξίδια και εξερεύνηση. Τέλος, στο Vibe, δημιουργείται ένας χώρος συσκέψεων στον οποίο γίνεται κοινή χρήση περιεχομένου πολυμέσων.

Porsche, δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στο Μόναχο

Ξεκινάμε με την Cayenne SUV GT και ακολουθεί η ανανεωμένη Macan, με νέους κινητήρες και πολλή τεχνολογία ενώ περιμένουμε την ηλεκτρική της έκδοση που θα φτάσει το 2023. Η νέα Macan, έχει μπροστινή μάσκα, πιο φαρδιά και πιο επιθετική, με μαύρο φινίρισμα στo μοντέλο παραλλαγή GTS. Οι καινοτομίες είναι πιο εμφανείς στο εσωτερικό, όπου το ανανεωμένο ταμπλό κάνει ντεμπούτο με την κεντρική κονσόλα να επανασχεδιάζεται για να ευθυγραμμιστεί με τα άλλα μοντέλα της Porsche.

Η εταιρία από την Στουτγάρδη θα προσφέρει επίσης μια θεαματική ματιά στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την αποκάλυψη μιας φουτουριστικής μελέτης. Αυτή η παγκόσμια πρεμιέρα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Μεταξύ αυτών που θα λάβουν μέρος στην παρουσίαση θα είναι ο πρεσβευτής της μάρκας Porsche, Timo Bernhard και ο Αμερικανός ηθοποιός Patrick Dempsey. Το περίπτερο της μάρκας θα είναι σε ανοιχτό χώρο στην Wittelsbacher Platz ,

Renault Mégane E-Tech

Προορισμένο για να κυκλοφορήσει το 2022, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Renault θα έχει 215 ίππους και ανταγωνιστική αυτονομία 350 χλμ με πιστοποίηση WLTP.

Το Mégane E-Tech πατά στην ίδια πλατφόρμα CMF-EV με το αδελφό του Nissan Ariya, πράγμα που σημαίνει ότι μια τετρακίνητη απόδοση με μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερη μπαταρία, θα μπορούσε τελικά να ακολουθήσει.

Smart SUV

Το Urban EV της Smart θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου κάτω από την σκέπη της Mercedes και του κινεζικού κολοσσού αυτοκινήτων Geely, ο οποίος έχει επίσης τις εταιρίες: LEVC, Lotus, Volvo και Polestar. Με την κωδική ονομασία HX11, το Smart concept στην έκθεση θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο SUV της μάρκας, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2022.

Volkswagen ID.5 GTX 

Η Volkswagen θα παρουσιάσει καμουφλαρισμένο ένα ηλεκτροκίνητο SUV coupé: Το ID.5 GTX. Αν και θα κρύβει επιμελώς τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες, βρίσκεται ένα βήμα από την παραγωγή. Είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV με coupé γραμμές από τη Volkswagen. Έχει τετρακίνηση με δύο ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία έως 497 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
IAA 2021 Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…
IAA 2021: Θα βάλει «φρένο» ο κορωνοιός στη γερμανική έκθεση;
Στην Ελλάδα τα πανίσχυρα Audi e-tron GT quattro και RS e-tron GT (+τιμές)