Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

IAA Μόναχο 2021: Δεν είναι μία έκθεση αυτοκινήτου – Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IAA Μόναχο 2021: Δεν είναι μία έκθεση αυτοκινήτου – Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…

ΝΕΑ

IAA Μόναχο 2021: Δεν είναι μία έκθεση αυτοκινήτου – Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…

ΝΕΑ

Η ψηφιακή εποχή αλλά και η πανδημία έφεραν αλλαγές στον τρόπο που γίνονται οι… εκθέσεις αυτοκινήτου. Αλλάζουν όλα στις… πρώην εκθέσεις και οπωσδήποτε, έξω, με ασφάλεια και με εμβόλιο…

Advertisement
Advertisement

 

Η πρώτη Διεθνής έκθεση αυτοκινήτου μετά από δύο χρόνια απουσίας, θα γίνει στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο . Μάλλον για να είμαστε ακριβείς, δεν πρόκειται για μία κλασική “έκθεση αυτοκινήτου” όπως την ξέρουμε στην Ελλάδα, με περίπτερα, συνωστισμό κόσμου σε έναν κλειστό χώρο κλπ…

Οι “έκθέσεις” έγιναν σύγχρονα event και η IAA (Internationale Automobil-Ausstellung)  δείχνει το δρόμο, με μία Mobility γιορτή στο Μόναχο όπου εκμεταλλεύεται την πόλη και τα σημεία αναφοράς της για να βγάλει τους εκθέτες έξω από τις covid – αίθουσες και να «βάλει» ξανά τους επισκέπτες μέσα στα περίπτερα των πελατών της. Με αξιοπρέπεια και προστασία εκθετών και επισκεπτών…

Advertisement
Advertisement

7 με 12 Σεπτεμβρίου θα δούμε τα νέα δεδομένα των αυτοκινητικών event!

Η κινητικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη και νέες προσφορές διευρύνουν την κίνηση στην πόλη και στην ύπαιθρο. Νέοι φορείς κινητικότητας, τεχνολογίες και πρωταγωνιστές, όπως οι νεοσύστατες επιχειρήσεις εμφανίζονται στο προσκήνιο. Η IAA (Internationale Automobil-Ausstellung ή IAA – International Automobile Exhibition) λαμβάνει υπόψη αυτήν την εξέλιξη. Με σύνθημα «What will move us next» (τι θα μας κινήσει στο μέλλον) φέρνει στο προσκήνιο όλες τις νέες τεχνολογίες για την κίνηση στην πόλη και έξω από αυτήν. Για διασκέδαση, ή την καθημερινή μετακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακυρώνεται ακόμα μία κλειστή Έκθεση Αυτοκινήτου

Advertisement

Ανοιχτός χώρος για εμπειρίες

Δεν είναι όμως μόνο τα εκθέματα αλλά και οι χώροι, που προτείνουν οι οργανωτές στην γιορτή της κινητικότητας στο Μόναχο. Εκτός από τις αίθουσες, οι ανοιχτοί χώροι της IAA Mobility θα φέρουν όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης κοντά στις κορυφαίες πολύ γνωστές τοποθεσίες της.

Advertisement

Σε χώρους έξω από τα εκθεσιακά περίπτερα μπορείτε να δείτε ένα ποικίλο διαδραστικό πρόγραμμα διαλόγου και ψυχαγωγίας. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με όμορφες περιοχές, με γνωστές μάρκες, πολιτιστικά αξιοθέατα και φαγητό στην πόλη.

Στα σημεία αυτά  οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ότι νέο υπάρχει, να πάρουν πληροφορίες αλλά και να ψυχαγωγηθούν ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν εμβολιαστεί (θα μπορούν να συμμετέχουν μετά από ένα rapid test).

Advertisement

Σημαντικά σημεία στην πόλη του Μονάχου γίνονται θέσεις προβολής και εκδηλώσεων: Marienplatz, Hofgarten, Odeonsplatz, Marstallplatz, Brunnenhof. Εκεί οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά και συμβατικά οχήματα, συνδεδεμένες, αυτοματοποιημένες ιδέες οχημάτων για την πόλη, καινοτόμες υπηρεσίες κινητικότητας, όπως προγράμματα κοινής χρήσης, και νέες τάσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών σκούτερ ή ποδηλάτων.

Οι κεντρικές θέσεις για την IAA Mobility Open Space, θα δημιουργηθούν σε ανοιχτούς χώρους σε πολλές αποκλειστικές, κορυφαίες τοποθεσίες στο Μόναχο όπως: Königsplatz, Odeonsplatz Feldherrnhalle & Ludwigstraße, Hofgartenstraße, Residenzhofe, Marstallplatz και Marienplatz.

Open Space Extended: Η εμπειρία της IAA στους χώρους της έκθεσης

Πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο θα υπάρχει το Open Space Extended. Μία προέκταση της έκθεσης στην οποία θα χτυπά η καρδιά του show (μαζί με το κυρίως κτήριο) για τους παραδοσιακούς εκθέτες και επισκέπτες (θα ανοίξει στις 7 Σεπτεμβρίου).

Όσοι το επισκεφθούν (εμβολιασμένοι επισκέπτες) θα έχουν πρόσβαση σε θεματικές εκθεσιακές αίθουσες με επίκεντρο την: «Κινητικότητα» (νέα και παλαιά). Τις θέσεις των εκθετών θα έχουν  restomods, μετατροπές κλασικών οχημάτων σε ηλεκτρικά oldtimers/σπορ αυτοκίνητα, αλλά και παλιά και νέα ποδήλατα.

 

Η περιοχή εκτείνεται πάνω από τις αίθουσες Β4, Β5 και Β6 ενώ για τα ποδήλατα θα υπάρχει ένας μεγάλος υπαίθριος χώρος με συναρπαστικές διαδρομές για βόλτες με ποδήλατο.

Την επιτυχία της έκθεσης εγγυάται η ομορφιά της πόλης του Μονάχου, η τόλμη των διοργανωτών και φυσικά η αγάπη του κόσμου για το αυτοκίνητο.

Φυσικά το newsauto θα ειναι εκεί και θα καταγράψει τα πάντα απο την ανοικτή, Μobility γιοτρή!

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα είναι… ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ανοίγει ξανά τις πύλες της η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού του χρόνου…
Έκθεση Αυτοκινήτου στη Γενεύη από το 2022 και βλέπουμε