Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκπληκτικό ρεκόρ από το απίστευτο McMurtry Speirling (+video)

Ελλάδα 10:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκπληκτικό ρεκόρ από το απίστευτο McMurtry Speirling (+video)

ΝΕΑ

Εκπληκτικό ρεκόρ από το απίστευτο McMurtry Speirling (+video)

ΝΕΑ

Πράγματα και θαύματα έκανε το λιλιπούτειο ηλεκτρικό hypercar των 1000+ ίππων που συνέτριψε το ρεκόρ της ανάβασης στο Goodwood.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζει αυτοκίνητο που μοιάζει να έχει βγει από ταινία του Batman έστω και σε σμίκρυνση. Όμως κάτω από αυτό το μικρό σε διαστάσεις αμάξωμα, κρύβεται ένα τέρας ισχύος και αεροδυναμικής μελέτης.

Το McMurtry Speirling έχει εντυπωσιάσει ήδη με τις προδιαγραφές του. Και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και στον δρόμο. Για την ακρίβεια στην ανάβαση του Goodwood, όπου ήρθε φέτος να πάρει το ρεκόρ από το μοναδικό VW ID. R.

To ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW, είχε κάνει την ανάβαση το 2019 σε 39,9 δευτερόλεπτα. Φέτος το μόλις 3,2 μέτρων μήκους και 1,5 μέτρων πλάτους McMurtry Speirling, κατάφερε να κάνει την ίδια διαδρομή σε μόλις 39,08 δευτερόλεπτα, έχοντας στο τιμόνι τον Max Chilton, έναν πρώην οδηγό της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η ανάβασή του όπως έχει καταγραφεί στο video δείχνει ένα αυτοκίνητο εκπληκτικά γρήγορο με μία απόκοσμη αίσθηση ταχύτητας και έναν ήχο που δεν θυμίζει τίποτα από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Το μυστικό που κρύβεται κάτω από το μικρών διαστάσεων αμάξωμα από carbon fiber είναι δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική ισχύ πάνω από τους 1.000 ίππους και μία μπαταρία των 60 kWh.

Advertisement

Ο δημιουργός του έδωσε μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση, με αποτέλεσμα να καταφέρνει να έχει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη ακόμα και από ένα μονοθέσιο της Formula 1 σε ταχύτητα πάνω από τα 240 χλμ/ώρα. Για να το επιτύχει αυτό υπάρχουν και δύο ανεμιστήρες στο πίσω μέρος, δημιουργώντας απίστευτη κάθετη δύναμη ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.

Advertisement

Χάρη στην χρήση carbon fiber έχει ιδιαίτερα χαμηλό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά. Αυτό το κάνει να έχει μια σχέση ισχύος βάρους έως και 40% καλύτερη από μία Bugatti Chiron. Μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ/ώρα.

Για να έχουμε μία ένδειξη, το McMurtry Speirling ήταν πολύ πιο γρήγορο από πολλά σπουδαία σπορ αυτοκίνητα, όπως την Porsche GT4 E-Performance με τα 1.088 άλογα ή το πρωτότυπο Jaguar XJR-12D που είχε τρέξει στο Λε Μαν το 1993.

Ο δημιουργός του έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να βγάλει κάποια αυτοκίνητα σε παραγωγή, με το κόστος να υπολογίζεται κοντά στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Wayne Rainey επιστρέφει στη σέλα του YZR500 για το Goodwood Festival (+video)
Με 884 ίππους το Polestar 5 στο Goodwood (+video)
Η Mercedes-AMG One στο Goodwood ξεσήκωσε τους πάντες (+video)