Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Κίνα το VW ID. R για νέο ρεκόρ

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Κίνα το VW ID. R για νέο ρεκόρ

ΝΕΑ

Στην Κίνα το VW ID. R για νέο ρεκόρ

ΝΕΑ

Σαν να μην έφτανε το ρεκόρ στο Pikes Peak International Hill Climb, η Volkswagen πρόκειται να κατευθυνθεί και στην Κίνα για κάτι αντίστοιχο, μέσα στο έτος, με το ηλεκτροκίνητο ID. R.

Advertisement
Advertisement

 

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen China και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας Stephan Wollenstein, ανακοίνωσε ότι το ID. R θα αγωνιστεί στην Tianmen Shan Big Gate στην Κίνα, περίπου 1.500 km νοτιοδυτικά του Πεκίνου. Αυτό το μοναδικό κομμάτι ασφάλτου, το οποίο διαθέτει όχι λιγότερες από 99 στροφές, χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τουριστικά λεωφορεία για τη μεταφορά επισκεπτών μέχρι το Tianmen Mountain. Ο δρόμος ξεκινά στα περίπου 200 m πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και ανέρχεται στα περίπου 1.300 m. Καθώς ο δρόμος δεν είναι ανοικτός σε κανονική κυκλοφορία, δεν υπάρχει τρέχουσα καταγραφή σε ότι αφορά στο χρόνο μέχρι το εκπληκτικό ορεινό πέρασμα.

Advertisement
Advertisement

Το ID. R θα οδηγηθεί από τον Romain Dumas, με τη Volkswagen να διεξάγει διαγωνισμό όπου οι παίκτες θα μπορούν να ορίσουν μια εικονική ώρα για την Tianmen Shan Big Gate Road. Ο Dumas θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον καλύτερο εικονικό χρόνο όταν επιχειρήσει τον Σεπτέμβριο την ανάβαση. Όπως στο Pikes Peak, ο δρόμος Tianmen Shan Big Gate είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και διαθέτει μια σειρά τρομακτικών στροφών με φόντο το… χάος.

“Μέχρι στιγμής γνωρίζω μόνο το δρόμο από φωτογραφίες και μερικά video”, δήλωσε ο δυο φορές νικητής του Le Mans. “Η γύρω περιοχή είναι αξιοσημείωτη, όπως έχω διαπιστώσει σε ταινίες. Η διαδρομή είναι πολύ σφιχτή και τυλίγεται σαν φίδι, εξαιρετικά στενή σε μέρη και πολύ ανομοιογενής. Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση”.