ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα την υπερειδική

Ελλάδα 20:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα την υπερειδική

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα την υπερειδική

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κάλε Ροβανπέρα κατέκτησε την πρώτη δοκιμασία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 στην Πλατεία Νερού. Πίσω του οι Λάπι και Νεβίλ.

Advertisement
Advertisement

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Οι θεατές απόλαυσαν εντυπωσιακά περάσματα ενώ και οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές ανάμεσα στους πρώτους της κατάταξης.

Η διαδρομή μπορεί να ήταν σύντομη αλλά αρκετά γρήγορη. Επιπλέον εμπεριείχε και σημείο όπου τα doghnuts ήταν… υποχρεωτικά, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους θεατές. Αρκετοί οδηγοί επέλεξαν να κάνουν οικονομία στην μαλακή γόμα και προτίμησαν την σκληρή για την υπερειδική. Αυτό, φυσικά ήταν ένα μειονέκτημα έναντι όσων επέλεξαν να βάλουν τρία ελαστικά μαλακής γόμας και ένα σκληρής στον πίσω αριστερό τροχό λόγω των doughnuts.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τρία ελληνικά πληρώματα και τέσσερα από την κατηγορία RC2 ήταν η σειρά των αγωνιστικών της πρώτης κατηγορίας να περάσουν την πρώτη δοκιμασία. Οι Λάπι και Σόρντο σημείωσαν τους δύο καλύτερους χρόνους μετά από τα επτά πρώτα πληρώματα.

Ακόμη και ο Νεβίλ -ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά- δεν μπόρεσε να υποσκελίσει τον Λάπι, όντας αργότερος για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Τα τρία Hyundai ήταν στο 1-2-3 ενώ απέμεναν οι Έβανς και Ροβανπέρα. Ο Ουαλλός δεν κατάφερε να σπάσει τον… κλοιό των i20.

Advertisement

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με τον Ροβανπέρα ο οποίος κατάφερε να σημειώσει χρόνο κατά 3 δέκατα ταχύτερο του Λάπι. Έτσι ο πρωταθλητής ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 με το δεξί, κερδίζοντας την υπερειδική.


Η γενική κατάταξη

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Super Special Stage: Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων
Η Citroen Καρέλλης στο ράλι Ακρόπολις με C3 Rally2
WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!