Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eίναι αυτό το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eίναι αυτό το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

ΝΕΑ

Eίναι αυτό το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

ΝΕΑ

Πολλά σπάνια μοντέλα διεκδικούν με καμάρι τον τίτλο ενός σπάνιου και πανάκριβου αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ένα όμως είναι  το πιο ακριβό και πολύτιμο από όλα και μάλλον… το εντοπίσαμε.

Μια σπανιότατη Mercedes-Benz 300 SLR φαίνεται ότι κατέχει πλέον τον άτυπο τίτλο του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο. Η κομψή κυρία είναι 66 ετών, αφού γεννήθηκε το 1956 και είχε μόλις μία αδελφή σε ολόκληρη την παραγωγή της. Η Mercedes δηλαδή στη δεκαετία του 1950 κατασκεύασε δύο μοντέλα όλα και όλα εκ των οποίων το ένα το χρησιμοποιούσε ο αρχιμηχανικός Rudolf Unlenhaut για τις προσωπικές και εταιρικές μετακινήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που το πανέμορφο και πανίσχυρο για την εποχή κουπέ φέρει το όνομα Unlenhaut.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes διατήρησε σε άψογη κατάσταση αυτά τα χρόνια τις 300 SLR και πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε μία εκδήλωση στο μουσείο της στη Στουτγάρδη. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας συλλέκτης που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές για να πάρει σπίτι του την 300 SLR προσέφερε το αστρονομικό ποσό των 136,7 εκ. ευρώ (142 εκ. δολάρια) έτσι ώστε να την αποκτήσει. Πιθανότατα με την μορφή δημοπρασίας λοιπόν, το όμορφο κουπέ άλλαξε χέρια με σκοπό όχι να ξαναπουληθεί αλλά για να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο όπως συνέβη και τα τελευταία 66 χρόνια.

Ο αριθμός αυτός πάντως φέρνει την 300 SLR Unlenhaut στην πρώτη θέση των ακριβότερων αυτοκινήτων στον κόσμο με μεγάλη διαφορά. Μέχρι πρότινος μία Ferrari 250 GTO είχε πουληθεί έναντι 68 εκατ. ευρώ και βλέπει πλέον το ασημί βέλος που έχει περάσει στο  παρελθόν και από πίστες να την ξεπερνά με ευκολία.

Advertisement

Η 300 SLR υπήρξε ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα της εποχής. Εφοδιάζεται με τρίλιτρο 8-κύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 276 ίππων και 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Μάλιστα το 2010 έκανε ένα μοναδικό πέρασμα από το Goodwood Festival με τον Mika Hakkinen στο τιμόνι της. Απολαύστε την σε σπάνιες φωτογραφίες της εποχής ακόμα και στις βόλτες στις σε οβάλ πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ριζική ανανέωση για την Mercedes G-Class
Mercedes: Οι πωλήσεις πέφτουν, τα ηλεκτρικά ανεβαίνουν
Mercedes-AMG: Στην Ελλάδα η νέα SL (+τιμές)