Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ριζική ανανέωση για την Mercedes G-Class

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ριζική ανανέωση για την Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Ριζική ανανέωση για την Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Το ιστορικό SUV που κρατάει τη… στρατιωτική του αμφίεση από το 1970 που πρωτοεμφανίστηκε, ανανεώνεται μέσα στο 2023.

Advertisement
Advertisement

Το facelift περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές κυρίως όσον αφορά τη γκάμα κινητήρων.

Το γερμανικό μοντέλο υποδέχτηκε τη δεύτερη μόλις γενιά του το 2018 με τη σχεδιαστική του φιλοσοφία να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Πατάει πάνω στην τετράγωνη σχεδιαστική λογική του παρελθόντος και πάντα εκσυγχρονίζεται χωρίς να αφήσει από πάνω του την… μπέρτα παραλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Κάτι τέτοιο θα συμβεί και το 2023, όπου αναμένεται να αποκαλυφθεί η G-Class με αυξημένες διαστάσεις (κυρίως φαρδύτερη), ανανεωμένο εσωτερικό και νέους κινητήρες. Το premium SUV θα υποδεχθεί το MBUX με όλα τα καλούδια του σύγχρονου infotainment system, ενώ να τονίσουμε ότι θα συναρμολογείται στο χέρι στο εργοστάσιο του Γκρατς της Αυστρίας.

Παρά τον εξηλεκτρισμό της (θα δούμε και την αντίστοιχη EQG χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες), δεν θα λείπουν οι παραδοσιακές -εξακύλινδρες σε σειρά- diesel εκδόσεις G350d και G400d με ήπιο 48V σύστημα που θα προσθέτει 22 ίππους επιπλέον. Το σύστημα EQ-Boost όπως το αποκαλεί η Mercedes-Benz, θα συνοδεύει και την -τρίλιτρη πλέον- G500, ενώ στην κορυφή της γκάμας θα δούμε την G63 AMG με τετράλιτρο V8 και απόδοση 612 ίππων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes C63 AMG του Schumacher πωλείται
Mercedes F1: Teaser για το νέο μονοθέσιο & video με Hamilton
Δοκιμή: Mercedes-Benz GLB 200 4MATIC