Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Οι πωλήσεις πέφτουν, τα ηλεκτρικά ανεβαίνουν

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Οι πωλήσεις πέφτουν, τα ηλεκτρικά ανεβαίνουν

ΝΕΑ

Mercedes: Οι πωλήσεις πέφτουν, τα ηλεκτρικά ανεβαίνουν

ΝΕΑ

Κάτι η έλλειψη σε ημιαγωγούς, κάτι η άνοδος στις τιμές πώλησης και η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις της για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετος είναι ο δρόμος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας που βρίσκονται σε συνεχή άνοδο.

Θα λέγαμε καλύτερα πως δεν πρόκειται για άνοδο αλλά για… εκτόξευση, καθώς την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου η Mercedes σημείωσε 21.900 πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 210% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τα plug-in υβριδικά (45.900 πωλήσεις) να σημειώνουν και αυτά αύξηση σε μικρότερη κλίμακα ύψους 8%.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα της εταιρείας περιλαμβάνει τα ηλεκτρικά EQA, EQB, EQC, EQE και ΕQS (η EQS SUV θα ακολουθήσει σύντομα), τα οποία αποτελούν το 15% του συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων της Mercedes και το 33% αυτών στην Ευρώπη. Αιχμή του δόρατος των πωλήσεων παραμένει η GLC με 100.400 «κομμάτια» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ η ναυαρχίδα S-Class σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση 67%.

Οι συνολικές πωλήσεις πάντως της φίρμας με σήμα το αστέρι σταμάτησαν στα 501.600 αυτοκίνητα μέχρι τέλος Μαρτίου, αριθμός 15% μικρότερος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2021. Βλέπουμε δηλαδή τον κόσμο αφενός μεν να μην μπορεί ή να δυσκολεύεται να παραλάβει μία νέα Mercedes και αφετέρου να αποδέχεται τα ηλεκτρικά της φίρμας με πολύ εντυπωσιακό ρυθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maybach του φτωχού από την Carbest
Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο από τη Mercedes-Maybach
Επίσημο: Έτοιμη η Mercedes-AMG SL43 των 2.000 κ.εκ.