Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | NewsAutoChoice

ΝΕΑ

Εδώ θα βρείτε Dacia Duster του 2011 με 1.400 ευρώ!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Ο πρώην ΟΔΔΥ δημοπρατεί δεκάδες αυτοκίνητα στη Ρόδο την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Dacia Duster του 2011 με τιμής εκκίνησης τα 1.400 ευρώ, Mercedes-Benz S400 CDi του 2000 με τιμή εκκίνησης τα 1.600 ευρώ αλλά και ένα Piaggio Beverly του 2003 με τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ είναι μερικά από τα οχήματα που περιλαμβάνει η λίστα δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αποθήκες του Τελωνείου Ρόδου την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα στις 14 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 το πρωί θα διενεργηθεί δημόσια προφορική πλειοδοτική δημοπρασία που αφορά 16 οχήματα που βρίσκονται στις αποθήκες του Τελωνείου Ρόδου.

Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έως και τις 13 Οκτωβρίου από τις 08:30 έως 13:00.

Το πιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο που περιλαμβάνει η λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα Dacia Duster με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2011 και τιμή εκκίνησης τα 1.400 ευρώ! To αυτοκίνητο της δημοπρασίας κινείται από έναν κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 110 ίππων.

Αντίστοιχα μοντέλα στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων μπορεί να βρει κανείς από 8.800 ευρώ.

Αν κάποιος αναζητά μια λιμουζίνα με κινητήρα πετρελαίου και εξαιρετικά χαμηλή τιμή τότε η Mercedes-Benz S400 CDi που υπάρχει στη λίστα οχημάτων προς εκποίηση τότε σίγουρα θα τους δελεάσει. Ειδικότερα η Mercedes-Benz S400 CDi απόδοσης 250 ίππων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2000 εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.600 ευρώ.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα διατίθενται στην ελληνική αγορά από 9.900 ευρώ.

Για τους λάτρεις των σπορ διθέσιων roadster μοντέλων υπάρχουν δύο Mercedes-Benz SLK με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 1998 και το 2000 αντίστοιχα και τιμές εκκίνησης 2.400 ευρώ και 1.200 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα μια SLK230 μοντέλο του 2000 εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.200 ευρώ και μια SLK200 μοντέλο του 1998 έχει τιμή εκκίνησης τα 2.400 ευρώ.

Τόσο η SLK200 όσο και η SLK230 στην ελεύθερη αγορά κοστίζουν από 4.000 ευρώ.

Το πιο φθηνό αυτοκίνητο της δημοπρασίας αφορά σε μια Mercedes-Benz E190 μοντέλο του 1991 με βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρου απόδοσης 113 ίππων το οποίο εκποιείται με τιμή εκκίνησης 300 ευρώ.

Αντίστοιχα αυτοκίνητα στην ελεύθερη αγορά μπορεί να βρει κανείς από 1.800 ευρώ.

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν κάποιο δίκυκλο το Piaggio Beverly 125 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2003 και τιμή εκκίνησης τα 400 ευρώ σίγουρα θα τους καλύψει κάθε απαίτηση.

Αντίστοιχα μεταχειρισμένα δίκυκλα πωλούνται έναντι 1.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να δείτε όλα τα αυτοκίνητα που περιλαμβλάνονται στη διακήρυξη της δημοπρασίας στη Ρόδο.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Σο ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων προς κυκλοφορία είναι 300 ευρώ.

-Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογούν Φ.Π.Α 24%.

-Με την ολοκλήρωση της πλειοδοσίας κάθε οχήματος, καλείται ο τελευταίος πλειοδότης να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει προκαταβολή υπολογιζόμενη σε ποσοστό 20% της τιμής πλειοδοσίας.

-Γίνεται γνωστό ότι η πληρωμή της προκαταβολής του 20% καταβάλλεται με τραπεζική επιταγή, ή με την χρήση κάρτας.

-Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων προς Κυκλοφορία μόνο αυτοπροσώπως. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή. Σα νομικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες δια του νομίμου εκπροσώπου τους ή με πληρεξούσιο οριζόμενο από συμβολαιογράφο. Η Δημοπρασία διενεργείται με τη συμμετοχή όσων ενδιαφερομένων έχουν καταβάλλει την Εγγύηση Συμμετοχής.

-Τα προς εκποίηση στο συνημμένο πίνακα τροχοφόρα οχήματα είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής τους και συμπεριλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώσουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης, ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές.

-Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή οποιοδήποτε επίσημο πιστοποιητικό ταυτότητας σε ισχύ (διαβατήριο, άδεια οδήγησης, άδεια παραμονής κ.λ.π.) και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ, την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

-Ο εμπορικός τύπος του αυτ/του καθώς και το έτος κατασκευής, προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού και έχουν ενδεικτικό χαρακτήρα. Η Υπηρεσία για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

-Τα οχήματα πωλούνται στην κατάσταση που βρίσκονται κατά την ημέρα της δημοπρασίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν φανερά ή κρυμμένα ελαττώματα, αφού ο αγοραστής είχε την ευχέρεια να εξετάσει τα δημοπρατούμενα οχήματα πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας μόνος ή με τεχνικό της επιλογής του.

-Οι προσφορές για να γίνουν δεκτές, πρέπει να διαφέρουν από την τιμή εκκίνησης και η μία από την άλλη τουλάχιστον κατά 50€ για τα προς Κυκλοφορία Οχήματα.

-Η επιτροπή, κατά το χρόνο δημοπράτησης, μπορεί κατά την κρίση της να αναπροσαρμόσει σε οποιοδήποτε στάδιο το εύρος της προσφοράς.

-Ο διακανονισμός του υπολοίπου 80% της τιμής πλειοδοσίας, γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την επομένη ημέρα της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας (εφάπαξ ή με δόσεις). Δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις παρατάσεων διακανονισμού.

-Η παραλαβή των Πωληθέντων Οχημάτων γίνεται αποκλειστικά με μεταφορικά μέσα των αγοραστών.

-Υπενθυμίζεται ότι για λόγους Ασφαλείας τα Οχήματα που παραδίδονται απαγορεύεται να τεθούν σε κίνηση εντός του χώρου Αποθηκών.

Φωτογραφία: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία αυτοκινήτων με τιμές από 300 ευρώ
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…
Νέο θύμα του “Νεκτάριου”! Έδωσε 60.000 ευρώ για ανύπαρκτα ΙΧ από τον ΟΔΔΥ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ