Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Piaggio Group: Κερδίζει σε πρώτο βαθμό τις αγωγές κατά της Peugeot Motocycles

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Piaggio Group: Κερδίζει σε πρώτο βαθμό τις αγωγές κατά της Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Piaggio Group: Κερδίζει σε πρώτο βαθμό τις αγωγές κατά της Peugeot Motocycles

NEWSMOTO

Το Piaggio Group κερδίζει σε πρώτο βαθμό τις αγωγές κατά της Peugeot Motorcycles για την παραβίαση ευρωπαϊκής πατέντας σε Παρίσι και Μιλάνο.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη Vespa, αναγνωρίζεται και η μοναδικότητα του Piaggio MP3.

Το Piaggio Group συνεχίζει τον αγώνα του για την προστασία των προϊόντων του ενάντια στις απομιμήσεις.

Το Piaggio Group (PIA.MI) ανακοίνωσε ότι, κατόπιν των αποφάσεων που εκδόθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες η μία μετά την άλλη, τόσο το Tribunal Judiciaire του Παρισιού όσο και το Δικαστήριο του Μιλάνου έκριναν ένοχη την Peugeot Motocycles (τώρα ανήκει σε Ινδικό Όμιλο) για παραβίαση ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία του τρίτροχου σκούτερ Piaggio MP3, με το μοντέλο Peugeot Metropolis.

Advertisement
Advertisement

Η εν λόγω πατέντα, που ανήκει στο Piaggio Group στο οποίο οι αποφάσεις αναφέρονται υπέρ του (εξακολουθεί να υπόκειται σε έφεση), σχετίζεται με το σύστημα ελέγχου που επιτρέπει σε ένα τρίκυκλο όχημα να έχει πλάγια κλίση όπως μια συμβατική μοτοσυκλέτα.

Για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, η Peugeot Motocycles καταδικάστηκε στη Γαλλία σε καταβολή αποζημίωσης ύψους 1.500.000 ευρώ, επιπλέον των κυρώσεων για παραποίηση και της κάλυψης των νομικών εξόδων.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού απαγορεύει επίσης στην Peugeot Motocycles στη γαλλική επικράτεια να παράγει, να προωθεί, να εμπορεύεται, να εισάγει, να εξάγει, να χρησιμοποιεί ή/και να διαθέτει οποιοδήποτε τρίτροχο σκούτερ που χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Piaggio Group (συμπεριλαμβανομένου του Peugeot Metropolis), με ποινή καταβολής προστίμου για κάθε όχημα που αποτελεί προϊόν απομίμησης.

Advertisement

Το Δικαστήριο του Μιλάνου απαγόρευσε στην Peugeot Motocycles στην ιταλική επικράτεια την εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία, διαφήμιση, προώθηση (εκτός και εντός διαδικτύου) του Peugeot Metropolis, με πρόστιμο 6.000 ευρώ για κάθε όχημα που πωλήθηκε μετά από περίοδο 30 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης. Η Peugeot Motocycles υποχρεούται επίσης να αποσύρει όλα τα οχήματα τα οποία χαρακτηρίζονται ως απομιμήσεις από την αγορά της Ιταλίας εντός 90 ημερών, με επιπλέον πρόστιμο 10.000 € για κάθε ημέρα καθυστέρησης μετά την απόφαση της ανακοίνωσης.

Advertisement

Σε μία ευρύτερη ερμηνεία των αποφάσεων αυτών, το Piaggio Group σημειώνει ότι οι σημαντικές επενδύσεις του σε R&D, έχουν φέρει τον όμιλο στην αιχμή της τεχνολογίας των τρίκυκλων οχημάτων και έχουν τοποθετήσει το Piaggio MP3 σε ηγετική θέση στην κατηγορία του.

Αυτές οι ακυρωτικές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων κατά των απομιμήσεων, που έχει αναλάβει το Piaggio Group επί σειρά ετών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς παρακολούθησης των βάσεων δεδομένων καταχωρισμένων σχεδίων και εμπορικών σημάτων σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, οι αγωγές που ασκήθηκαν από το Piaggio Group οδήγησαν στην αναγνώριση του μοναδικού χαρακτήρα σχεδίασης και τεχνολογικής καινοτομίας των προϊόντων του, τα οποία προκαλούν θαυμασμό σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Piaggio: Νέα γενιά ηλεκτρικών scooter
Και η Piaggio επίσημα στην EICMA 2021
Piaggio ONE: Το νέο «παγκόσμιο» ηλεκτρικό scooter της Piaggio

Advertisement